Bloggmeny

Ungdomspolitiskt Program

måndag, 05 juli 2010 00:55, Politik

Har ägnat en del tid att skriva det ungdomspolitiska programmet vi presenterade i veckan. Ungdomspolitiskt program S-V Mp i Lidköping. De samverkande partierna är överens om att de ungdomspolitiska frågorna är mycket viktiga Och har tagit fram detta program tillsammans. Vi vill inventera kommunens verksamhet för ungdomar över 16 år och komma med förslag på förbättringar. Vi vill speciellt betona verksamheten vid veckoslut och erbjuda bra alternativ inom ungdomskulturen. Vi vill utveckla det goda arbetet som görs kring tidiga insatser till stöd för barn och föräldrar. Bättre samverkan polis och socialtjänst med syfte att få en dialog med föräldrarna kring omyndiga ungdomar i riskzonen. Fortsatt utveckling av arbetet för fältsekreterarna och Sockerbrukets ungdomsverksamhet samt stödenheten och elevhälsan. Lansera uttrycket ”One door in” – En dörr in ,där föräldrarna kan vända sig vid behov av stöd och hjälp i sin föräldraroll. I samverkan med en kommande S-V-Mp regering vill vi : öka antalet utbildningsplatser på Kom Vux. Ett Ungdomslyft.¨ Ta bort 90 dagars gränsen då man kan bli erbjuden åtgärder Öka antalet praktikplatser för unga. vilket förutsätter en bra samverkan med Lidköpings företag som tar emot ungdomspraktikanterna. Arbetsgivaravgiften skall tas bort det första året vid anställning av ungdomar 20-25 år. Starta upp och organisera intressanta volontär verksamheter. I veckan träffade jag Jörgen Larsson och Ove Nordström. Vi tillhör de flitigaste debattörerna på Lidköpingsnytt. I en av diskussionerna så lovade Jörgen en mosbricka. Vi träffades på Torngrillen och hade det trevligt i all enkelhet. Kommunens fastighetschef avtackades i veckan. Björn Albrektsson har varit ansvarig för många byggen och gjort ett jättebra arbete i 25 år för kommunen. Tack.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Grattis på namnsdagen :) Funka inte att kommentera i ditt senaste blog inlägg

Maria Pettersson - 08 juli 2010 00:00

Tja, även jag kan kanske tänka mig att dyka upp vid en annan tidpunkt och ta en mosbricka ihop med några "avdankade" politiker. ;)

Elof - 06 juli 2010 00:00

Jag vill tacka Kjell för de väldigt fina svaren på min fråga gällande skillnaderna inom kommunalpolitiken :) http://www.hedvall.nu/fraga_las.asp?f=210 Jag önskar en skön semester och vila inför den krävande slutrushen i september. Kraam :)

Maria Pettersson - 06 juli 2010 00:00

Tack, Kjell och Ove, för en riktigt trevlig kväll. Detta är en viktig del av politiken, att umgås över parti och ideologigränser! Människan bakom en motståndar ideologi kan ju visa sig vara riktigt trevlig!
Hoppas på fler sådana här träffar. Riktigt kul och sitta och spåna små frågor en kväll. Ger dimentioner som aldrig märks i debatten!!

Jörgen Larsson - 05 juli 2010 00:00