Bloggmeny

Undrar när folk skall fatta att det är svårt även i Lidköping.

söndag, 08 mars 2009 21:11, Politik

Det är så mycket nu att det är svårt att prioritera vad jag skall skriva om. Tyvärr besannas det jag skrivit om tidigare att vi är inne i och en framtid väntar som vi aldrig sett maken till tidigare i Sverige. Jag satte ju ribban 100 miljoner att minska utgifterna/öka intäkterna med i kommunen men frågan är väl om inte 150 mille blir nästa tänk för min del.De relativt sett små ändringar vi gör för att minska med 40 miljoner har gett protester. Det vi gör är en liten anpassning efter sex års högkonjunktur.Föräldrar protesterar i Gösslunda..Med tanke på den världskris vi har så är det naturligtvis svårt att acceptera att barnen får åka någon kilometer för att gå i en annan skola som har plats. Vi tar hela klassen och flyttar som en lärare klokt sa. Vad är problemet???..Alliansen i Lidköping föreslog att vi skall spara 40 miljoner som vi gör nu,dessutom 60 miljoner på kultur o fritid och annat som inte är vård,skola o omsorg..Då skulle det bli demonstrationer,,,,garanterat..Hela verksamheter måste stängas,,,Vänermuseet,badhuset,biblioteket är några exempel..Alliansen är inte seriösa med sådana förslag. Men som sagt tufft blir det ändå.. Fritid jaa...Hallen....Sparbanken Swedbank är under stor press..Man kan med facit i hand konstatera att banken aldrig gett 70 miljoner till en hall om det varit idag.Jag gör en del företagsbesök just nu. Många företag är under hård press också..Jag har besökt både LMT och LMV. Båda är Lidköpings äldsta företag och ägdes av SKF. I gamla "Meken" ingick också ett gjuteri. Meken är idag tre olika företag med tre olika ägare. LMT ligger i KMT koncernen - Ägs yterst av Antonia Ax;s Johnson - LMV ägs av Inge Karlsson och Vestas äger gjuteriet. Idag gjuts inga produkter längre till LMT på Vestas gjuteri.Man gjuter bara för Vestas egna behov. Gjutprodukterna kommer numera från Polen - Gjuteriet vägg i vägg levererar inte..ur led är tiden..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

^o)Hej! I ditt förra blogginlägg verkade du förvånad över att hallen blir så stor.Oväntat?
Kan man budgetera byggkostnaderna utan att samtidigt ha finansieringen av inredningen klar?

LICHÖINGSBO - 11 mars 2009 00:00

Jag har aldrig suttit o vägt mina ord på våg.
Inom politiken i Lidköping har det varit ett känt faktum att Gösslunda skola inte behövs utifrån en totalsyn och användning av resurserna.Närhetsprincipen har gällt - Sedan tillkomsten av Stenhammarskolan är det fortfarande nära eftersom de allra flesta bussas til skolan. 4 minuter längre tid i en buss kan inte anses vara en besvärande.
Nu minskar barnkullarna kraftigt.
Planen är att bygga en förskola i Sjölunda i framtiden.

kjell hedvall - 11 mars 2009 00:00

Varför bygga en ny förskola i Sjölunda när det redan finns en i GÖSSLUNDA!!

Ingrid - 11 mars 2009 00:00

Nu råkade det bli Gösslunda skola som var först ut..Det kommer att komma stora förändringar för alla--stads som landsbygdsbor.. Jag bagatelliserar inte..
Bättre dock att lägga ned i Gösslunda där vi har en skola i närheten än att lägga ned i Otterstad eller Tun.
Med friskolans utveckling kommer det att bli skoländringar i staden också..Vi kan inte ha "halvtomma" skolor...

kjell.hedvall - 10 mars 2009 00:00

Om jag vore övertygad om att man gör en besparing på Gösslunda skulle jag kunna ha en viss förståelse för din kommentar. Den ekonomiska situationen är naturligtvis oroande. Det finns ingen förälder på Gösslunda skola som inte fattar det. Men det är faktiskt så att man från förvaltningen inte lyckats övertyga om att det kommer att bli någon besparing. Har du några som anmält intresse för att köpa lokalerna? Dessutom blir tidigare investeringar, som ex att bygga om till förskola, slängda i sjön.
Det känns som du bagatelliserar oss här ute på landet, som om vi vore bortskämda barnungar. Vi har andra livsvillkor här ute än man har i tätbebeyggda områden, vi kräver inte så mycket annars vad gäller service.
Jag ber dej ha respekt för oss som kommuninvånare.

Eva - 10 mars 2009 00:00

Den som kunnat förutse det som aldrig hänt tidigare såå...
Det har aldrig hänt tidigare i kommunens historia att vi på 6 månader får besked att skatteintäkterna skall minska med 60 miljoner..
Man kan inte trolla tyvärr..
I Gösslunda skola fallet så har skolan inte behövts på många år men vi har haft kvar den p.g.a att vi har haft råd.Nu har vi inte pengarna.....

kjell hedvall - 10 mars 2009 00:00

Hej
Du skriver i ett svar om gösslunda skola ,att den inte har behövts på många år . Vilka fakta
har du i bakom det uttalandet ?

Jan - 10 mars 2009 00:00

Fixa fram pengarna!!
Du skriver själv i din blogg att Lidköping har haft 6 år av god ekonomi.
Hur kan man inte ha fylt ladorna med pengar för att klara bistrare tider?

Förklara inte detta med att väljarna kräver det!
Vi ser själva vilka "svarta" hål ni har slängt pengarna i!!

Du kan börja med att förklara hur man kan lägga 29!! miljoner på en förskola i råda mosse!!
När ni vet att kommunen har för mycket lokaler
och för lite barn!!8o|

Tobias - 10 mars 2009 00:00

Om du vill veta vad problemet är så föreslår jag att du kommer till Rudens aula nu på ons kl 1800 o lyssnar på dina väljare! Glöm inte att det snart e val käre Kjell....!

Gustav J - 09 mars 2009 00:00

Så du menar att väljarna inte förstår att Sverige börja närma sej en situation av undantagstillstånd...
Jag skrev just att jag ställt in mej på 150 mille i besparningar,,,Läste du inte det??
Tror du att det finns några andra som kan fixa fram pengarna,,,,så är du bara att lycka till..
Sluta med floskler och inse att alliansen håller på att köra Sverige i bott..

kjell hedvall - 09 mars 2009 00:00