Bloggmeny

Uddevalla

torsdag, 06 november 2008 00:33, Politik

Besökte Uddevalla i veckan.En stad som klarat sig igenom flera kriser genom åren men rest sig.Satsningen på köpcentret i Torp har skapat 1000 jobb.Nu kommer Ikea till Uddevalla och Torp.Etableringen innebär 1000 nya arbetstillfällen. Bara 20 min därifrån om man åker den nya motorvägen så ligger köpcentret i Överby som också utvecklat sig väl. I Lidköping har vi släppt hela den marknaden med åtföljande arbetstillfällen p.g.a för lite konkurrens bland fastighetsägare.Egenintressen i den s,k värna om centrumhandelnsmantrat har gjort att vi överlåtit 1000 jobb till andra kommuner. I Skövde har man också satsat stort med många nya jobb till följd. Det visar sig att centrumhandeln fungerar i både Uddevalla och Trollhättan.De har inget torg med de traditioner vi har i Lidköping.Jag anser att torghandeln i sig som dessutom är tämligen outvecklad alltid kommer att göra Lidköpings Centrum levande. Torghandeln följer samma regler sedan 1600 talet. Varför? varför har man inte handel där på fredagar? eller på kvällstid-varför är torget så outvecklat och mestadels tomt/öde. I Uddevalla har man precis fått färdigt sin 900 miljonersinvestering i ett kraftvärmeverk. Man tog helt sonika Lidköpingskonceptet och började elda sopor. Man har också tagit Värmeverkets kunder. Förutom fjärrvärmeproduktion så producerar man också elekricitet via hetvatten.Givetvis har arkitekten ritat byggnaden med influenser från ett stort fartyg som den varvstad Uddevalla en gång var. Iövrigt så var nyheten förutom alla uppsägningar av folk att Sveriges alliansregering vill stänga och lägga ned travbanor i Sverige.Spel på hästar via ett statligt bolag skall inte stimuleras.Man vill helt enkelt minska ned travsporten. Grattis,,säger jag -ännu ett strålande bevis på inkompetensen. Nästan alla travtränare är borgerliga av någon anledning. Moderaternas starkaste fäste finns där.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*