Bloggmeny

Turistmässa i göteborg

fredag, 14 mars 2008 00:01, Politik

Idag har jag varit på turistmässa i Göteborg. Läckö-Kinnekulle ingick i Skaraborgsmontern med Arn som tema. Fast ser man det enbart ur Lidköpingsperspektiv blev inte årets mässlayout så vidare bra. Medeltiden var placerad på baksidan och framsidan var anonym.Inte heller den broschyr man tryckt upp med Arn sevärdheter i Skaraborg var någon höjdare.. Eftersom man inte kan besöka den Vänervik där filmen delvis spelades in har man helt sonika valt att ta bort Lidköping som Arn plats..Finns många ljushuvuden här i Skaraborg..ler...Undrar just varför vi betalade en miljon när vi nu stryks bort i marknadsföringen...Helt klart har vi stora problem i synen på besöksnäringen. Alla slåss för sin kommun och ingen har någon helhetssyn eller att det är besöksmål som räknas. Läckö-Rörstrand-Spiken och Kinnekulle står för den stora majoriteten av besökare till Skaraborg.Trots det finns det ingen enighet att exponera detta. Istället ser man en bild på Vara konserthus samt några motorcykelåkare ler...Vad jag kan läsa på konserthusets hemsida är verksamheten stängd under turistsäsongen,så någonstans har ett annat ljushuvud tänkt till. Vi får tänka om till nästa år och slå näven i bordet att nu får det vara slut på dumheterna om vi skall samarbeta. Träffar alltid vänner,,, Grästorps kommunutvecklare Kristina Mustajärvi som ni sett tidigare här,samt Anja Praesto,ansvarig för medeltidens turism, och mycket Arn.. Skaras ks ordförande Charlotte Nordström. Kulturturism utbildningen i Lidköping har en egen monter. Här mår man bra..ler..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Läckö Slotts vepan kom ialla fall upp under fredagen, så någon nytta gjorde väl fällda kommentarer.
Till förra årets succesamarbete tillverkades vepor som avsåg sälja hela Skaraborg Vänern- Göta Kanal - Kinnekulle och tranor mm - men dessa blev väl bortvalda i medeltidens tecken.

Där fanns även vepor som marknadsförde Silverknappen och Rörstrand - dessa kommer säkert till pass i framtiden kanske......

Lite avslaget kändes dock temat under fackdagarna då Dick Harrysson mässade medeltid för sina utställarkollegor. Kanske blir trycket bättre under helgen

Utställare i montern bredvid - 15 mars 2008 00:00