Bloggmeny

Turist i sin egen kommun

fredag, 11 juli 2008 16:06, Politik

Igår var jag turist i Lidköping. Tog på mej besökarens ögon och besökte Läckö-Kålland samt köpte glass på torget och bara njöt i solskenet. Lidköping är ingen turiststad-jo besökare har vi,de kommer i allt större skaror.Men inställningen hos Lidköpingsborna att turism är viktigt och att det är något vi skall leva på finns inte. Lidköpingsbon har alltid levt gott på annat och tror att det så skall förbli. Visst jag generaliserar men i stort är det så. Typisk insändare var att låt inte besöksnäringen bli ett mantra. Om ett antal år när ytterligare företag flyttats utomlands,när lågkonjukturer slår till och fyrtiotalistgenerationen gått i pension kommer det stå andra människor och säga: Varför har ni inte satsat på besöksnäringen?? Jag har besök av en vän från utlandet just nu. En turist. Igår fick jag frågan när vi vandrade över ett ödsligt torg kl sju en solig och härlig sommarkväll. Ni har en underbart vacker stad. Vad kommer det sig att allt är stängt NU ?? Ja vad kommer det sig ?? Flera restauranger stänger t.o.m sin lunchservering under sommaren. Glassvagnen körs hem kl sex. Butiker stänger kl sex. Ägarna vill ha ledigt och vill vara turister..Orsaken är att vi lever gott utan turister. Det är det som är orsaken att Lidköping låg så lågt i rankingen kring turistomsättning. Man gör ett endagsbesök,sedan åker man vidare och övernattar i en stad som erbjuder kvällsaktivitet. Härlig bild från gårdagen med Kinnekulle i bakgrunden.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag har faktiskt funderat över samma sak själv.

Trotten.se - 22 juli 2008 00:00