Bloggmeny

Tipspromenad i Råda, biologisk mångfald och Europarådsaktuell

torsdag, 08 november 2007 06:52, Kjells Funderingar

Skönt att få vara några dagar extra hemma i Lidköping. Vi har plenifritt, det betyder att vi inte har några sammanträden i riksdagen. Jag kommer ändå att åka upp till Stockholm på några möte i veckan. Isöndags gick vi tipspromenad i Råda, väntar på resultatet. Antar att alla lidköpingbor sett utsikten, magnifik. Även om en grusgrop kanske inte är det vackraste som finns, så är det en viktig naturresurs man ser. Förresten herrarna på bilden är min sambo Ingemar Blomqvist och Johan Pettersson, en nära vän till familjen. Här kommer nästa herrbild.( I jämställdhetens tecken får jag väl försöka balansera upp Hedvalls blogg, på detta sätt. ) Det som ni ser på bilden är Göran Enander generaldirektör, Skogsstyrelsen och Anders Ygeman (s) ordförande Miljö och Jordbrusutskottet. Vi är ute i de småländska skogarna för att titta på efterföljderna av stormaran Gudrun och Per. I dessa tider när det diskuteras krisjour och vem som har ansvar för detta, är det viktigt att ta upp hur det var när Ulrica Messing hade ansvar för skogsfrågorna och den akuta situationen vid stormen Gudrun. Alla berömmer henne för hennes sätt att hantera en krissituation. På tal om en annan Ulrica . . . Det du också kan se på bilden är det skadade trädet mellan Göran och Anders, det är helt angripet av granbarkborrar. Vi fick en genomgång på hur man ska försöka undvika dessa angrepp och vad som ska användas vid bekämpning. På tal om skog och skogsbruk, så drar regeringen nu ner anslagen till Biologisk mångfald. Vi har fått protestbrev från flera organisationer om denna nedskärning bl a ett som är skrivet av Naturskyddsföreningen och LRF Skogsägaran tillsammans. De uppmanar regeringen att behålla reservatsanslagen. De säger att reservaten kan ses som ett avtal där både markägaren, samhället och naturen är vinnare. Jag håller helt med dem. Därför blir man förvånad över artiklar skrivna av moderater och även av LRFare har i Skaraborg, som säger det motsatta? Moderaterna som säger sig värna om miljöfrågorna numera, det verkar än så länge vara mest retorik. SLU, Sveriges lantbruksuniversitet har också skrivit brev till regeringen och beskrivit sin oro för situationen. På tal om biologisk mångfald, här en bild från Azorerna. På Azorerna var jag på möte om Klimatfrågan i kombination med Havsmiljöfrågorna för några veckor sedan,med Europarådets miljö och jordbrukskommitté.. På tal om Europarådet och situationen i Europa och länderna runt Europa. Det jag tänker på nu är situationen i Turkiet och Irak. Hörde nyss på nyheterna om turkiets presidents möte i USA och därför skickar jag med en bild på honom. President Abdullah Gül var med på senaste europarådsmötet, han har också precis som jag är nu varit ledamot i Europarådet. Lite dålig bild, men ni känner nog igen honom där i mitten. mvh Carina Ohlsson


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*