Bloggmeny

Tiggaren....

onsdag, 23 maj 2007 21:03, Politik

Jag skrev ju osande för nån månad sen om alla tiggarna i Stockholm som enligt min uppfattning borde förbjudas.. Det var väl ödets ironi att Lidköpings förste tiggare slagit sig ner utanför min dörr här vid gågatan/Åhlens...I 2 dagar har han suttit på huk.Alltså ,tala om kulturkrock,många äldre har reagerat starkt,de har sett tiggarna förr och kämpat och slitit för ett välfärdssamhälle och vill inte se detta igen.Detta samhälle skulle vi lämnat bakom oss.Sen kommer det en man från annan kultur o förstår säkert inte vilka känslor det föder.Jag skall ta upp frågan om att införa förbud igen,men det är väl också viktigt att någon från socialtjänsten talar med vedebörande,tar reda på orsaken och att i vår kultur tigger vi inte och framförallt inte i Lidköping..lätt va??? En Lidköpingsbild.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Införa förbud mot tiggeri låter oroväckande i mina öron. Varför slå ytterligare på dem som redan ligger? Att föra in kulturkrock i resonemanget rimmar inte direkt bättre. "att i vår kultur tigger vi inte och framförallt inte i Lidköping" Varför inte föra diskussionen om brist av välfärd och sociala skyddsnät istället för att hålla upp en fin fasad?

Kristoffer Larsson www.hylfe.blogg.se - 07 juni 2007 00:00

Nu har jag iofs inte läst det första inlägget. Men att låta polis köra ut tiggarna ur stan är väl knappast någon lösning. Istället så kanske man borde fundera på varför det finns utslagna på gatorna och åtgärda dom problemen.

Erik (http://trotten.wordpress.com/) - 06 juni 2007 00:00