Bloggmeny

Sverige ett U land ??? Wiehe,

fredag, 31 juli 2009 02:16, Politik

Kan bryta in med lite inrikes så här emellan reseskildringarna.Lyssnade på P 4 idag och en intervju med Johan Stahl Von Holstein.Han kallar sig själv för entreprenör - företagare och samhällsdebattör.Befinner sig på högerkanten.Kan ej anklagas för att vara socialist..ler. Han sa att Sverige just nu blivit den fattigaste staten bland de utvecklade länderna. Han talade om den stora arbetslösheten,den stora mängden ungdomar utan arbete och en BNP som backar 6 kanske 7 procent.Allvarligt läge javisst. Själv undrar jag hur det kan ha gått så snabbt utför.Det tog bara några år innan de borgerliga på nytt visade att de inte kan styra Sverige. Märkligt. Kom inte dragandes med finanskris när jag nu tagit Polen som jämförelse på ett land som lyckas. Detta fick jag för övrigt bekräftat av Anders Johansson (m) som numera flyttat till Schweiz för den lägre skattens skull bla.Anders drev tidigare GäldInkasso i Lidköping men jobbar nu på den internationella kapitalmarknaden och reser en hel del på bl.a Polen. Från en höger till vänster. Mikael Wiehe som är socialist av för mej okänt format uppträdde ikväll i Stadsträdgården. Wiehe uppträdde i Lidköping för första gången i Lidköping för snart 40 år sedan.Han har en text o musikskatt att ösa ur.Tar han dessutom hjälp av Björn Afzelius sånger så är det fulländat. Här sjunger han sången Det här är vårt land. Egenskriven version av This land is your land,skriven av Woody Guthrie. Ett åskväder drog fram över Lidköping under eftermiddagen och Wiehes konsert hölls delvis i ösregn. Fina bilder i vart fall..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*