Bloggmeny

Svensk Mästare i Äldreomsorg...Grattis..

torsdag, 08 juli 2010 22:52, Politik

Idag har Lidköpings Kommun erhållit pris i Visby under Almedalsveckan.Kommunfullmäktiges vice ordförande Carina Ohlsson fick ta emot priset av PRO som genomfört undersökningen.Jag citerar från PRO.s hemsida: PRO har under 2009 och 2010 gjort en granskning av 236 kommuner för att på djupet ta reda på hur det står till med äldrevänligheten. Medlemmarna har fått betygsätta 33 områden på en skala från 1-6. - Det finns ett antal kommuner som har en rejäl hemläxa att göra om de vill vara verkligt äldrevänliga. Men det finns också goda exempel att ta efter, säger PROs ordförande Curt Persson. Goda exempel En jury har granskat kartläggningen och valt ut fyra kommuner som kan tjäna som goda exempel. Juryn bestod av Monika Olin Wikman, debattör och författare, Lars Wettergren, f.d. ordförande i PRO, Sven Erik Wånell, chef för Stockholms Läns Äldrecentrum och Guy Lööv, ombudsman PRO. Juryn har utsett följande kommuner som goda exempel: Gullspång för satsningar inom äldreomsorgen, Sundsvall för möjligheterna för äldre till inflytande i kommunen samt Lidköping och Lomma för satsningar inom tillgänglighet i miljö och boende. Slut på citat,,,Jag har gått in och kollat på alla de parametrar som mäts och kommit fram till att Lidköping är helt överlägsna de andra kommunerna här i Skaraborg. Vi har något kommun i Sverige som ligger i närheten med Lidköping är bäst. Grattis alla som arbetar inom Vård och omsorg i Lidköping.Grattis Lena Blomgren som leder verksamheten. Fick en bild på Mina från utsiktstornet på Kinnekulle. Synd att man var tvungen att avbryta sin långseglats. Fartyget är bl.a för lätt - man får hålla sig till Vänern. Sommaren är kort - Passa på och njut.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej! :) Generellt kanske Lidköping är bra inom vård-o-omsorg- det vet jag inte så mycket om just nu men - rent privat kan jag inte säga att jag har någon erfarenhet av dem som några mästare vad gäller tillgänglighet i boende för äldre! :(

Ancie - 09 juli 2010 00:00

Då kan du förstå hur dåligt det är på alla andra ställen i Sverige...

kjell.hedvall - 09 juli 2010 00:00