Bloggmeny

Study tour Minnesota

fredag, 03 oktober 2008 19:28, Politik

Det ingick studiebesök i konferensen så jag har åkt runt i Minnesota i dagarna två. Det är alltid bra att få tid och ägna sig åt ett politikområde lite djupare ibland.Kommer hem med förslag på olika åtgärder som vi skall genomföra för att ytterligare stärka oss som världsledande i begreppet "Green City". Måste dock förankra tankarna innan jag skriver det här... Sammanlagt tolv besök på 48 timmar..Vi åkte upp till Duluth i nordöstra Minnesota.Belägen vid världens största sjö.Lake Superior.På vägen dit besökte vi en stor mjölkbonde med 850 kor.De framställde biomethan(biogas).Gasen användes för uppvärmning och räckte till långt över deras eget behov. Ett bra exempel på hur lantbrukare kan börja producera energi.Skall ta upp detta hemma hur vi gör i praktiken.Det har varit mycket prat.I Duluth har man ett museum typ Vänermuséet.Logiskt eftersom man i likhet med oss ligger söder om deras sjö.Lake Superior. Enda skillnaden var att man hade det aquarium vi saknar. Kan vara ett samarbetsprojekt. På akvariet blev vi fint mottagna av borgmästare och lokala politiker samt företagare. Jag hälsade på alla och helt plötsligt stod en man framför mig och sa att jag besökte Lidköping förra året. Min mamma var född och uppväxt i Lidköping.Hon hette Lily Andersson. Glenn Peterson.Världen är liten.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*