Bloggmeny

Study tour ,,,,,2

fredag, 03 oktober 2008 23:34, Politik

Jag har besökt University of Minnesotas campus i Duluth. Där är man forskningsinriktad gentemot bioenergi.När man nu börjar bestämma sig i USA att även de måste lämna oljeberoendet så måste de forska.Jag kan nog tycka att de börjar med att uppfinna hjulet igen istället för att ta åt sig den kunskap som finns i Sverige bl.a.Jag har sett bioeldade kraftverk.Samt 8 vindkraftverk varav ett fungerande.Det såg vekt ut minst sagt.Vi besökte IronWorld.Världens största järnmalmsområde.16 mil långt.Här har man hämtat järnet till hela USA i 100 år.Har aldrig sett nåt liknande naturligtvis.Vilken skövling.Öppna fält så långt ögat nådde.Typ till Skara.Har besökt 2 st college som jag återkommer till.Pelletstillverkare samt skogshistoriska centret.Bilder kommer.. Här i Minnesota bor det bara svenskar..sa taxi chauffören som var svart men som bott i Stockholm. 80 % har svenskt blod i sig,,var en annan röst.. Fin flagga i ett höstlikt Minnesota.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*