Bloggmeny

Stones på Ullevi

lördag, 04 augusti 2007 12:09, Politik

Efter över 40 år med Rolling Stones live var det med stor glädje jag åkte hem efter denna konsert. Den väckte många minnen i mitt liv. Får väl först säga som denne yngling gjorde. Annars bestod Stones publiken - åtminstone på innerplan av män till 75 %. Ullevi blir gigantisk när man befinner sig i grytan. Mina ungdomsvänner och vänner genom livet Bengt Göran och Bengt var givetvis på plats. Det var vi tre som åkte till Örebro 1967 för att se Stones. Läser recensionerna efteråt och tycker det mesta som skrivs är för negativt. Att det inte lyfte rejält var väl snarare publikens fel. Den har åldrats med Stones och blivit trött. Hade de haft 10% av Mick Jaggers energi sååå...Alkoholförbud och en nykter publik i 50 + ålder bäddar inte precis för röj..ler..Annat var det i Örebro 1967. På den efterföljande konserten var det upplopp och Vinterstadions stolar och inredning slog sönder och samman... Jag tyckte det var en kanonspelning på Ullevi. Jag har hört sämre konserter i mina Stones dar. Jag är som ni vet själv musiker och vet hur det är..Ingen spelning är den andra lik..och det är mycket psykologi.. Det enda jag har synpunkter på var delar av repertoaren. När man nu har en skatt att ösa ur på ålderns höst och kanske en av de sista stora turneeerna kunde man gott tagit fram de stora låtarna från sextiotalet. Sen har jag alltid tyckt man har haft för stora blåssektioner i liveuppträdena. Det räcker med en saxofon.Trombon är inte ROCK and Roll för mig.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell! Måste bara protestera! Alla blåsinstrument är Rock och gung bara de sköts på rätt sätt! Svårt, men de som kan få till det kan verkligen skapa gung!

Jörgen Larsson - 07 augusti 2007 00:00