Bloggmeny

Stockholm

fredag, 25 juli 2008 18:47, Politik

Har semestrat några dagar i Stockholm. Det är med blandade känslor man kommer hem från vår huvudstad. Stockholm är en underbar sommarstad. Fast jag ser annat också. Man behöver inte gå många meter i innerstaden. Man kan börja med den ena ytterligheten och gå in på NK. Där var det REA...40% förkunnades. Skjortan kostade 1800 kr så med 40 % rabatt blev det billigt..ler...(SKÄMT).Jag var uppe och kollade på hemavdelningen där hade man rea på bäddlinne. Ett örngott med påslakan kostade 5600 kr så med 40 % rabatt. Man kan undra vilka som köper detta till normalpris. Tillverkningskostnaden är väl någon hundralapp.Något kvarter från NK sitter det hemlösa...Ett bidrag ? Jag är hemlös,kunde man läsa på en skylt som en kvinna i 40 årsåldern hade tillverkat.Något kvarter längre upp ligger den beryktade Malmskillnadsgatan..där pågår trafiken och köpenskapen som vanligt. Trots lagar och förbud är det som det alltid varit.Detta är tre exempel på ett Sverige jag inte trodde vi skulle få. De rika blir rikare,priserna följer efter eftersom de har råd att betala..och de fattiga blir fattigare. Varför accepterar vi hemlösa ? Varför pågår prostitutionen som vanligt. Stockholm är en internationell stad. Förutom besökare jobbar många invandrare inom servicenäringen. Utan invandring hade vi inga städare,hotelpersonal,restauranganställda,fastighetsskötare..jaa.listan kan göras lång. Men man ser också baksidorna med invandringen. Det är sällan man får diskutera ovanstående frågor.Nästan tabubelagt vilket tyvärr gynnar högerpartierna.. Sommar vid Liljeholmen. Vid Årsta har man också byggt bostäder i kombination med arbetsplatser.Strandpromenader,underbar miljö att bo i. I Lidköping kan man läsa insändare att vad skall vi med sånt till här???..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Var står du politiskt då Jörgen om inte på borgarsidan? ^o)

Oven - 29 juli 2008 00:00

Jadå Jörgen men hjälpen skall inte bestå av privata allmosor. Där är vår ideologiska skillnad.

Oven - 29 juli 2008 00:00

Det vet du Oven! Borglig med socialliberala djupa grundtoner! Bara så svårt se mina vänner lite på glid som en politiskdiskution. Finns nämligen inte många politiker som begriper problemet! Hade vi då haft psykiatri i sönderfall osv osv. Lätt att besluta sådant på en ö mitt i Stockholm! Tror, faktiskt, att du delar min syn på detta, Oven!?

Jörgen Larsson - 29 juli 2008 00:00

Jag vill inte göra politik av frågan! Du skriver att min inlaga andas borgligpolitik. Nej Kjell! Sedan 1975 har jag haft förmånen att arbeta med människor som står vid sidan om. Jag vet att oavsett politiskt ledning i kommunen kommer dessa människor lite efter allt annat! Bra att läsa att du menar att alla politiska parti varit dåliga och att du inte vill göra partipolitik av frågan! Men låt dessa människor få komma till tals!

Jörgen Larsson - 28 juli 2008 00:00

"De rika blir rikare". Så sant som det är sagt! Framförallt om man har möjlighet att ge sej själv påökt med jämna mellanrum! Hoppas du skänkte några kronor av din välförtjänta lön till damen som hade det sämre ställt!!
"Varför pågår prostitutionen som vanligt." Kanske för att bl.a. den ryska invandringen är ett stort problem som inte adresseras korrekt??

Ulf - 26 juli 2008 00:00

Både Ulf och Jörgen ger uttryck för liberala värderingar även om Jörgen är mer tydligt socialliberal. För mig är det högsta grad politik.
Det är inte genom allmosor vi rättar till.
Med en av världens högsta skatter finns det pengar till både hemlösa och psykvård.
Båda pläderar för typiskt borgerligt att jag skall ge en peng till den fattige eller sätt axeln till. Det är politiska helhetsgrepp som måste tas. Alla partier har varit lika dåliga så någon partipolitik gör jag inte av det,men politiska beslut måste till.
Annars är det rätt att den ryska invandringen är stor. I Stockholm talar man ryska på gatorna numera..Nu är alla inte prostituerade givetvis,,men den ryska maffian är ständigt närvarande...

kjell hedvall - 26 juli 2008 00:00

Ja vad ska vi med sånt till? Det är ju inte för vanligt foik att bo i och sen tjänar ju banken pengar på det också. Allt uppfyllt för avundsjuka människor att klaga på. Nej låt det vara som det alltid varit så är det lugnast. Folk som vill bo nära vattnet kan väl köpa en husbåt.

Lidköpingsbo - 26 juli 2008 00:00

Välkommen hem, Kjell! Dina tankar om det sociala Stiockholm väcker till eftertanke! Delar din syn på problemet! Problemet med hemlösa, prostituerade och psykiskt sjuka diskuteras för lite! Alldeles för lite! Och framförallt låter man inte nämnda grupper vara med i samtalet! Har idag följt en av mina vänner, som levt lite vid sidan om, till hans sista vila. Man tänker mycket då, vid en sådan avskedsstund! Alla borde vara med och värna de svaga, Alla borde våga tala med de svaga, de som lever i utanförskap. Känns bra att vår kommunalråd värnar gruppen! Men gör inte politik av den! Sätt bara axeln till och hjälp dessa medmänniskor!

Jörgen Larsson - 25 juli 2008 00:00