Bloggmeny

Sparbanken Lidköping Arena och Studenttider

fredag, 15 juni 2007 09:13, Politik

Igår hade vi det första mötet med ledningsgruppen för Arenan där jag är ordförande.På måndag tar Kommunfullmäktige beslut om detaljplan.Den innehåller mycket mer än arenan och det kommer inte att förverkligas i närtid.Med en blick i vår omvärld kan vi se att planerade hallar blivit betydligt dyrare än beräknat.I Sandviken är man nu upp i det nästan dubbla 190 miljoner kr. Vänersborg 140 miljoner.Givetvis försvårar sådant ett förverkligande.Vi använder samma arkitektfirma som ritat Löfbergs,Läkerol,och Cloetta arenorna.Bergfjord och Ivarsson arkitekter i Karlstad. Inriktningen är att bygga i etapper där huset redan från början skall vara planerat för en evenemangshall. Det innebär att stora nyinvesteringar måste ske på befintlig bandybana med ny kylmetod,nya läktare,ny belysning.Bara detta går säkert på 20 miljoner. Arenan kommer att bli den första i världen som får vinklade sittplatsläktare för ca 3500 personer.Den skall också vara pelarfri för publiken vilket innebär dyrare konstruktionslösningar,man tittar på limträbalkar eftersom stål blivit dyrt.Arenan skall vara flexibel så att vi inte behöver iordningställa hela denna jätteyta akustiskt för kulturändamål. Hallen skall användas som en evenemangshall för allt tänkbart.Inomhus sporter givetvis,handbolls och innebandyturneringar är några exempel. Det innebär givetvis att bandyn i lägre divisioner får spela utomhus om det är ett stort arrangemang i Arenan. Vi har nu en spännande tid framför oss.Jag tippar på att även vår Arena kommer att hamna runt 200 miljoner. Det är studenttider.De la gardiegymnasiet är så stort att det märks i stadslivet när det blir sommar. Årets examensdag gick lugnt till även om det var kaotiskt i Stadsträdgården med alla fordon. Amanda o Cassandra Kyle Tressing får exemplifiera de ungdomar som nu skall ut i livet. Svenska ungdomar har alla möjligheter i framtiden.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*