Bloggmeny

Sparbanken Lidköping Arena igen.

onsdag, 10 oktober 2007 21:49, Politik

Debatten eller snarare åsikter ang Arenan kan man läsa om i NLT. Hur människor upppfattar saker är alltid en stor fråga för mig. Det blir onödig debatt när den ena parten har fel utgångspunkt. Arenan kommer att kosta ca 170 miljoner när momsen är dragen. Det är den summan kommunen skall göra upp med Sparbanken om. Hela debatten utgår från att det är en bandyhall. Det är en Arenahall som skall byggas. Det innebär att issporter får flytta ut när det är befogat. Det kan också innebära att issporter lyfts in, typ att det arrangeras en stor hockeycup med spel på flera banor. Sedan sätter bara fantasin gränser för andra arrangemang samt en marknads och transportorganisation. Arenan kommer att om den byggs ha den största aktivitetsytan i VästSverige inomhus. Givetvis en av de största i Sverige. Det händer mycket nu och jag är engagerad dagarna långa o kvällar som vanligt. Ikväll var jag på Café Hemtrevnad där Marianne bjudit in sina kunder för att få samtala med mej. Det kom ett tjugotal och vi hade en trevlig kväll. Marianne, Peter Silow,nyinflyttad från göteborg samt Rune "skomakarn! Davidsson var aktiva under mötet. Bra initiativ. Det har vart en trevlig vecka - men idag blev jag både arg o ledsen när jag såg vad man ställt till det på vår nya fina konstgräsplan. Man har tänt eld på konstgräset. Den har legat nån vecka bara innan detta sabotage. Vad har vi för individer i stan. Annars blir det som vanligt i Lidköping - påkostat på stor yta. Planen är uppvärmd och kommer att ligga där grön i fin. Gräset har utvecklats och det var en härlig känsla att gå på det.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kim, du får lära dig att hålla isär evenemagnshallen med övriga satsningar som ingick i de 350 miljonerna! Till Kjell säger jag bara: Ta vara på den utsträckta handen från Sparbankens sida, en sådan här hall kommer bli en succé! Tack för mig.:D

Stefan Pettersson - 11 oktober 2007 00:00

Nu får du ta och lugna ner dig Kjell.
Projektet kan inte ena dagen kosta 347 miljoner och nästa 170 miljoner. Vidare kan Du kalla bandyhallen för vad du vill men jag är övertygad om att verksamheten kommer att gå på bandyns premisser.
För övrigt, är det du som bestämmer vilken part som har ”fel utgångspunkt”?

Kim - 11 oktober 2007 00:00

Hur stor blir den ökade driftkostnaden?
10 milj?
Skall den rymmas inom ramen?
Blir det minskade anslag för kultur och andra idrotter (dvs icke iskrävande)?
Kan det gå ut över barnomsorg, skola eller vårdsidan?
Skatteökning?
Annars ökade inkomster?^o)

Irwin - 11 oktober 2007 00:00