Bloggmeny

Sosseretorik

söndag, 18 april 2010 19:16, Politik

För att nu uppehålla sig lite mer vid vägarna så är det mycket märkligt att man i stort sett kan öppna alla kranar som finns och säga att vi skall investera för 500 miljarder i storstäderna.Det är ofantliga belopp och i det läget kunde man lika gärna ha sagt att det medföljer motorväg mellan Närke och Alingsås samt mellan Skövde och Lidköping.Några miljarder hit eller dit när man nu är uppe på femhundra gör väl inte så mycket.Då hade man visat handlingskraft att få samman Stockholm och Göteborg samt att stärka Skaraborg. Moderaterna har haft kommunkonferens i Göteborg och PR firman de anlitar har nu bestämt att valet skall vinnas med att prata som en Sosse.(Vilket för övrigt var framgånsreceptet med det nya arbetarepartiet M.) Nu har dock verkligheten visat att politiken är som väntat enbart för att gynna dem själva. Egoistiskt politik för att stödja höginkomsttagare. När finansministern fick kommentera verklighetens rapport att det är männen med höga inkomster som gynnats mest de tre senaste åren, var kommentaren att på sikt kommer även de fattigare att få det bättre. Det är möjligt att man kan lura folket en gång till men jag hoppas det inte.Däremot ser Sverigedemokraterna ut att komma in i Riksdagen.Vi har ca 10 % öppet främlingsfientliga i Sverige.Det är sådana som tänker med gammelhjärnan.På ett sätt är det naturligt.Vi har det inbyggt sedan människans ursprung.Att vara på sin vakt emot den okända människan var ett sätt att slå vakt om överlevnad.Sedan utvecklades cortex hos människan. Det är den del av hjärnan vi tänker med. Jag själv kan hemfalla mej åt känslor som riktas negativt gentemot människor som beter sig annorlunda men då får man ta fram cortex och fundera över situationen.Idéologiskt hör man hemma på högersidan i politiken om man tycker Sverige demokraterna är bra. Hur de etablerade partierna skall hantera en vågmästarroll i Riksdagen för SD skall bli intressant att ser.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Farlig "rubrik", tyckte det stod sosseerotik. Det är ju trots allt vår. ;)

Oven - 20 april 2010 00:00