Bloggmeny

Sol...vad gött..och Skutan ligger där hon ligger..

tisdag, 23 juni 2009 18:59, Politik

Solen skiner och vi mår gott av den. Jag fyller år den 1 Juli så jag är sommarbarn.För det mesta skiner solen just denna dag.Det är lätt att ha fest.Av denna anledning bjuder jag in till fest hemma hos mej på fredag.Solen skiner nu och det är varma kvällar så det gäller att passa på. The Politicians genrepar inför Törebodafestivalen. Det är bara och ringa om ni vill vara med. Vi har kört några ggr tidigare - polisen brukar alltid komma.De är välkomna även detta år...ler... Vem som ringer vet jag inte men det finns alltid folk som klagar.Vi människor är verkligen olika, Jag älskar att umgås och att ha trevligt tillsammans med sång och musik. Välkomna till sommarparty. Läste att Skutan får ligga kvar där hon ligger. Verkligen illa hanterat av inblandade parter. Jag var synnerligen involverad för drygt ett år sedan när ägaren kom fram till att han skulle bogsera ms Aila till Karlstad. Jag har till skillnad från de flesta haft bra kontakt med ägaren hela tiden.Han är som han är och det får man acceptera.För att förkorta storyn så ringer en journalist från NWT (Nya Wermlandstidningen) till mej från sin mobiltelefon och säger..Vi fick i uppdrag att skriva om Skutan,,Vi fann henne här på Värmlandsnäs men precis när vi kom så flöt hon iväg. Nu är hon på väg till Lidköping i den hårda vinden..drivandes utan en enda människa ombord. Jag ringde till Sjöfartsverket som gick ut direkt.Efter några timmar ringde jag till befälhavaren som sa att Kjell du kan vara lugn. Vi ligger intill Skutan och allt är under kontroll.Hon kommer inte till Lidköping. Kasta över en tamp då och bogsera henne. Svaret kom direkt: Det gör vi inte. Vi äger inte båten, det är bara om hon utgör fara som vi ingriper. Säg att det är fara då och bogsera henne i hamn. Svaret var nej. Experter sa att hon var i dåligt skick och skulle sjunka. Hon är inte i dåligt skick svarade jag. Tre veckor senare var jag kallad till möte i Karlstad för att lösa problemet. Hela mötet var en fars. Nu ett år senare ligger hon där hon ligger. Tala om brist på initiativ förmåga och att på ett enkelt sätt lösa ett problem. Jag har fått ett duvpar som hittat en boplats under ett tak här.Till skillnad från måsarna tycker jag duvor är mysiga.Man kan prata med duvor. När de hoar för mycket brukar jag gå ut säga till dem att hålla tyst. Krrmmm...får man till svar...Nu vet ni det,,nu håller ni tyst...Krrmmm..svarar de,,,och sen är de tysta..ler. Avseende måsarna har det i vart fall inte blivit värre i år.Kanske lite bättre. Nu har vi även samarbete med fastighetsägarföreningen. Sedan finns det många som inte är med där.Avsikten från min sida har aldrig varit att få alla måsar att försvinna.Vi är en sjöstad. Men det finns gränser. Ulf Wagner gjorde bra ifrån sig ifrån midsommar på Läckö som TV sändes. Besök gärna restaurant Rymd så får ni fantastisk bra mat med fin utsikt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Grattis på födelsedagen.;):P

Göran Kjörk - 01 juli 2009 00:00

Menar du att jag är en dålig fotograf...:)

Sundberg - 29 juni 2009 00:00

Hej Kjell!

Grattis i förskott!

Tror säkert, utan beslut, att jag vågar framföra akademiens varma hälsning på 52 års dagen!:D

Läser med viss förtjusning om hur du talar med fåglarna och drar snabbt en parallell!

Dina röd gröna samarbetspartner liknar alltså mest duvor. Säger du "Tyst!" Blir det tyst!

Och sedan har vi alliansen! Måsskrik utan att lyssna! Anfaller dig när de värnar sina frågor (ungar).

Men det fina blir ju att det tycks vara omöjligt att utrota måsarna (alliansen)!

Är det så jag skall tolka din skrivning!? ;)

Men skämt åt sido. Bra jobbat med måsfrågan. Det är faktiskt mycket bättre i år! Nu kan man gå ut med hunden utan större problem!

Jörgen Larsson - 24 juni 2009 00:00