Bloggmeny

Sockertoppen

söndag, 30 november 2008 12:59, Politik

Jag var på Sockertoppen igår kväll och tog en 33 cl Mariestadsöl till maten. Hade den borgerliga gruppen i Socialnämnden fått bestämma hade detta inte varit möjligt. Enligt deras insändare så är det inte för att vara ogin mot mej (eller andra gäster) utan enbart för vilka signaler detta sänder ut till stadens ungdom. Ursäkta ,,,jag förstår ingenting...På vilket sätt skulle stadens ungdom avstå från alkohol bara för att de vuxna inte tar en pilsner i Sockertoppen. Samma vuxna kan ju ta en pilsner på vägen till Sockertoppen. Jag fattar givetvis vad de menar angående vuxnas förebild men min förebild är inte helnykterhet utan en vuxen person som kan hantera alkohol. Att bli vuxen är att kunna hantera och för att göra detta måste man givetvis prova. Att provet sker i för tidig ålder är föräldraransvar.Som ett bra exempel på det är de invandrarungdomar som finns i Sockerbruket. De har föräldrar som aldrig skulle tillåta dem att dricka alkhol för det ligger inte i deras kultur. Sockerbruket är 26.500 kvm stort. En liten del är kommunal ungdomsverksamhet.Det mesta är företag,samhälle eller föreningsliv.Det verkar som om de borgerliga i socialnämnden inte har en aning om vad som finns i Sockerbruket. Bl.a annat finns det ett 25 tal replokaler. Undrar om de dricker sodavatten där inne??..Vägg i vägg med skatehallen ligger Lantmännens restaurang som funnits där sedan 25 år minst.Undrar om de också bara serverar sodavatten...I insändaren skriver de att jag hotar med att vi skall skriva om drogpolicyn.Det är inget hot,det är ett faktum. Direktiv om att skriva om policyn kommer snart och det finns en majoritet även från andra i alliansen än deras socialnämndsgrupp som vill att vi ändrar. Den borgerliga gruppen i Socialnämnden förstörde en bra policy p.g.a fundamentalism. På Socketoppen spelade Hot Dog Taylor med Jacob Steinvall.Här ser ni Jacob. De spelade väl bra. Jag har varit i Amerika de senaste åren och är väl bortskämd med originalen som är sååå långt mycket bättre än svensk blues.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är ju naturligtvis en fråga om tycke och smak, men jag tycker i alla fall att Sven Zetterberg, Greger Andersson (Knock-out Greg) och Rikard Danielsson (Baba Blues) mycket väl kan sjunga blues. Och så vill jag framhålla Anders Levén som Sveriges kanske främsta Bluesgitarrist. Men visst håller jag med dig att det överlag kommer bättre Blues från USA än från Sverige, men jag tycker man ska vara stolt över det vi ändå har, för det har vi ju.

La famiglia - 19 december 2008 00:00

Kan du nämna någon levande svensk som har en bluesröst ?

kjell hedvall - 18 december 2008 00:00

Hmmmm, kan väl hända att amerikansk Blues kan vara bättre än Svensk. Men det finns faktiskt många bra svenska Bluesband också.

La famiglia - 18 december 2008 00:00