Bloggmeny

Skyltsöndag..

söndag, 30 november 2008 20:24, Politik

Det är inte mycket med dagens julskyltningssöndag. Sedan får de kalla de för De La Gardie jul.Jämfört med hur det var förr så är det i stort sett inget.Av någon anledning skall det börjas tidigt. Förr körde man igång i och med mörkrets inbrott så man fick ljuseffekterna. Folk gick man ur huse för att se. Själv stod vi barn från Rådagatan och försökte se ett Märklin tåg som gick runt i ett skyltfönster på Mellbygatan. Att få ett Märklin tåg var drömmen. Kl fyra var det över idag.Människorna beter sig inte längre som förr.Man bryr sig inte utan gör något annat. Vem är intresserad av ett nytt skyltfönster???Nej det fodras större saker i dessa datorspelens tidevarv. Träffade representanter från Shell i veckan. Man har visserligen sagt upp avtalet med Försvaret angående flygbränsle leveranser från Lidköping till Såtenäs men den information som kommit ut tidigare att det skulle ha upphört är fel. Pipen fortsätter att användas på obestämd tid. Nu kanske det inte har någon betydelse med tanke på det fullständiga stoppet i byggmarknaden men ändå. Är inte pipen borta kan inte Hamnstaden byggas. Visst är det märkligt att man inte kan fylla de små husen vid torget med verksamhet ens första aktiviteten på skyltsöndagen.Förra julen stod de tomma mest hela tiden.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Bäste Kjell! Vi gör alla våra val här i livet. Hade du valt att visa en blid med försäljning och gemyt på det lilla torget, så hade du kanske i någon mån bidragit till att stärka profilen av Lidköping som en besöksvärd stad. Sedan kan vi alltid diskutera hur vi kan göra helheten ännu bättre. Det både behövs och är möjligt om vi som har ansvar, vill och hjälps åt.
Ingvar Svensson

Ingvar Svensson - 10 december 2008 00:00

Ursäkta mej Ingvar Svensson. Det finns inget manipulerande i min bild. Den togs 14.45 på torget i Lidköping när jag gick fram för att kolla skyltsöndagen. Kl 14.00 hade det varit tomteparad...visst,säger du att det var 800 barn där kl 14.00 så tror jag på det,men 14,45 var det" tomt".
Det var det jag beskrev.
En skyltsöndagsaktivitet kan ju inte bara pågå 45 minuter...det var det som var bättre förr...

kjell hedvall - 09 december 2008 00:00

Lever du i det förgångna Kjell?

Vi har samma bakgrund Kjell, från hur det var förr. Skyltsöndagen var bättre förr, för oss som var barn då. Årets skyltsöndag är bäst för de 800 barn som gick med i det långa tomtetåget och fick godis som skänkts av det privata näringslivet. De bodar, som du så manipulativt fotograferat utan innehåll, har förbättrats och fått en ny placering och är i år öppna alla lördagar i december och en del söndagar. Du vet, att Samverkansgruppen ansvarar för och driver bodarna och konceptet De la Gardie Jul. I den samverkar ”din” (=vår) kommun med Köpmännen och Fastighetsägarna för att utveckla Lidköping som en bra handels- och besökstad. Vi behöver ditt fulla engagemang och stöd, Kjell!

Samverkansgruppens ordförande
Ingvar Svensson

Ingvar Svensson - 09 december 2008 00:00