Bloggmeny

Sajten låg nere..Mycket Nu

tisdag, 03 juni 2008 09:59, Politik

Som en del märkt låg denna sida nere några dagar. Händelsen låg utanför min kontroll. Nu är jag tillbaka. Debatten går vidare kring evenemangshallen. Efter att vi under en lång period bara hört förespråkarna så formerar sig nu motståndarna. Jag har dock svårt att förstå varför man vill säga nej till sponsring från Föreningssparbanken. Sponsringen gör att hallen blir en evenemangshall och innebär att driften blir ca 3 miljoner dyrare än en överbyggnad på befintlig yta. Jag har har också svårt och se att vi skall tacka nej till att få en multiarena när merkostnaden i sammanhanget är blyga 3 miljoner. Kommunen omsätter 2500 miljoner. Vad många många har missat är att vi skall lägga in ett sportgolv vilket innebär att alla inomhussporter kan använda sig av Arenan. Är det fel?? När debatten var som hetast från förespråkarnas sida vilka fantastiska möjligheter en hall skulle ge tillsatte vi en utredning på mitt initiativ för att få en objektiv bild över framtida möjligheter. Turismens utredningsinstitut kom med en mer nyanserad bild vilket var bra. Jag vänder mig emot att motståndarna nu drar växlar att en evenemangshall i stort sett skulle vara värdelös. Varför skall alla alltid vara så extrema. Givetvis har det ett stort värde för Lidköping,Skaraborg och ibland Väst Sverige. Det räcker för mig när merkostnaden är i sammanhanget låga 3 miljoner. Installationen på gågatan är tillfällig..En del tycker det är trevligt andra att det ser ut som tivoli.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ja du Oven. Förstår mycket väl att just Villa skulle ha nytta av en hall som säkerligen Edsbyn haft men vad får dig att tro att det är just enbart hallen som gjort Edsbyn till det lag som det är idag? Är det som så att alla lag som har tillgång till en hall vinner SM eftersom Edsbyn gjort det? Trodde i min enfald att det var fler orter än just Edsbyn som har hall men jag har säkerligen fel då. Vad är det i just en evenemangshall som gör att Villa kommer prestera så mycket bättre än om det blir en billigare hall? Tycker du ärligt talat att det inte är bäst för alla sporter som vill utnyttja istid att det finns BÅDE den gamla banan och en ny hall att nyttja?

Micke - 07 juni 2008 00:00

Ja du vill tydligen inte förstå Micke. Kan du säga mig hur många hockeylag som vunnit SM-Guld de senaste 30 åren på ute rink.
Ang evanemagnshall eller enklare så tycker jag Hedvall åtskilliga ggr redovisat hur liten merkostnaden blir om bank pengarna försvinner. Att sedan Lidköpingsnytt ställde till det med momsen är ju bara att beklaga Lidköping.

Oven - 07 juni 2008 00:00

Till oven: Inser du verkligen inte att det blir väldigt mycket mer istid genom att göra så istället för att lägga pengar på en evenamnagshall som INTE kommer kunna dra ihop till sin utökade kostnader? Har bott i ett antal år i Linköping och där talades det så fint om att alla evenemang skulle dra in pengar till arenabolaget som har hand och hockeyarenan där. Du kan ju gissa om det blev så eller om kommunen år efter år efter år måste gå in och ge bidrag för att det ska gå ihop?

Micke - 07 juni 2008 00:00

Ja du Micke, vikten av att få en längre träningssäsong representeras väl bäst av Edsbyn. Varför inte slå dem en signal och fråga om de tror att man kan hänga med i konkurensen utan hall.
Är det någon som räknat på en utomhusrink för att lösa Mickes "decemberiskris"?
Dessutom är det nog så att bandyn som utdöende sport som en del säger, kommer att vändas till en kraftig tillväxt med hallarna.

Oven - 06 juni 2008 00:00

"Jag har har också svårt och se att vi skall tacka nej till att få en multiarena när merkostnaden i sammanhanget är blyga 3 miljoner. Kommunen omsätter 2500 miljoner."
-Återigen kan inte pengarna gör mer nytta än att sponsra just en bandyklubb med de här pengarna? Återigen vad genererar just villa i intäkter för kommunen Lidköping som motiverar just denna särbehandling?

/Micke

Micke - 05 juni 2008 00:00

"Vad många många har missat är att vi skall lägga in ett sportgolv vilket innebär att alla inomhussporter kan använda sig av Arenan. Är det fel??"
-Men var inte utgångsläget att det behövdes MER isyta och inte mindre? För det är ju precis det du nu säger att det kommer bli eftersom just isytan kommer vara upptagen av annat än just is-sporter?
Du måste tänka på att det inte är dina personliga pengar du "leker" med utan VÅRA pengar. Och då ska man vara sparsam med dessa.
/Micke

Micke - 05 juni 2008 00:00

Ja då kom hockeyskulderna upp på tapeten, onödigt. Dra parallellen till vad ishockeyn hade varit utan hall och betänk då vilka utvecklingsmöjligheter som finns med bandyhallen. Tror inte det hjälpt ishockeyn om man byggt tre ytterligare utomhusplaner istället för hall. Lika lite hjälper det nog bandyn om man ser några år framåt. Det är ju det som är problemet, klimatet. Är det meningen att kommunen skall avliva bandyn som sport i Lidköping när man har en sån hög nivå?

Oven - 05 juni 2008 00:00

"Jag har dock svårt att förstå varför man vill säga nej till sponsring från Föreningssparbanken. Sponsringen gör att hallen blir en evenemangshall och innebär att driften blir ca 3 miljoner dyrare än en överbyggnad på befintlig yta."
-Spronsringen är det nog ingen som säger nej till utan frågan är varför vi medborgare ska betala så stora summor som ett litet fåtal har nyttan av? Vad kan man göra med dessa pengar varje år istället för att lägga dessa på detta fåtal bandyspelare. Hur mycket generar dessa i extra intäkter till Lidköping varje år? Om man lägger pengarna på något annat vad får man då tillbaka? Kommuner ska inte sponsra enskilda klubbar med hallar eller något annat utan ska behandla alla klubbar lika. Hur går det med bidrag/hjälp till HCL förresten?

Micke - 05 juni 2008 00:00

"Enbart" en inomhushall? En hall förlänger väl säsongen avsevärt vilket = mer tillgång till is.
Att bygga ny utomhusis är väl att kasta pengarna i sjön ändå. Antar att du skämtar.
^o)

Oven - 05 juni 2008 00:00

Blir det enbart en inomhushall så motsvarar det givetvis som vi har det idag.
Jag är medveten att det står i kontrast emot kravet om mer istid.
Men som sagts vem vill spela på en seg is i 8-10 grader värme i ösregn i framtiden..
Jag har fått ett uppdrag att finna driftsponsorer, Trots att det fått medialt utrymme och att det tidigare funnits starka ekonomiska företag och privatpersoner bakom kravet på ett ishall så har ingen hört av sig.
Det lutar därför åt att det blir nybyggnation av en utomhusbana enligt tidigare planering.
Lidköping får då två utomhusbanor och alla som krävt mer istid blir tillgodosedda.
Driftkostnaden stannar då på ca 5 miljoner vilket finns inom nuvarande budget.

kjell hedvall - 05 juni 2008 00:00

Till Oven: På vilket sätt hjälper det klubbarna som behöver ha tillgång till isyta i december att det går att träna i juni t.ex? Ber om ursäkt att jag "flyger" på en annan person inlägg på hedvalls blogg så här men tycker att det jag säger är rätt uppenbart? Det är under vissa perioder som behovet av isyta är som störts och då blir det trångt i en hall.
/Micke

Micke - 05 juni 2008 00:00

Jag tror nog att de som är insatta och invalda att sköta det hela vet vad de gör och har en betydligt bättre översikt av helheten än gemene man. Det handlar i mångt och mycket om förtroende. Och Lidköping är väl en välskött stad och har så varit i många år.

Oven - 04 juni 2008 00:00

Det är riktigt att Socialdemokraterna än en gång blev nedröstade i vintras av Vänstern o alliansen när man beslöt att ta ned nuvarande belysning i förtid. Nu har vi som tur är fått i en offert på ersättning med 4 stolpar istället för hängande belysning.
Det kostar i drift den vinter vi måste ha öppet under byggnation. Däremot var kostnaden för belysningen 1,4 miljoner,,,,gör en drift kostnad på 140.000 kr ca... I förhållandet ett blygsamt belopp...Vi planerar dessutom att använda nuvarande isstadion till en ny konstgräsplan 2010 eller 2011 och då kommer givetvis belysningen till användning...

kjell.hedvall - 04 juni 2008 00:00

Hur har ni tänkt att tiderna skall räcka i den nya evenemangshallen om utomhusarenan inte kommer att användas ? Kommer det att finnas tid för alla bandyföreningar i kommunen, och kommer det i så fall att finnas någon ledig tid för andra evenemang som inte kräver is under vinterhalvåret ? Om tiderna inte räcker till nu kommer det väl att bli ännu svårare i framtiden ? Kommer förresten någon förening att ha råd att bedriva verksamhet i hallen ?

Många frågor blir det !

Peter - 04 juni 2008 00:00

Du har missat en liten detalj.

Jag har sett att du ska lägga "gamla isstadion" i malpåse så att vi skattebetalare inte ska behöva lägga så mycket pengar på driften. Jag läste senast idag att man inte behöver lägga några pengar på "gamla banan".
Sitat:"En besparing som vi gör är att lägga den tidigare bandystadion i malpåse. Det innebär inte bara en besparing på driften - vi avstår även från att investera i en upprustning".
Det du har missat är att det inte finns någon belysning kvar över den "gamla banan" för den har man plockat ner.
Om du ska göra en besparing genom att slippa satsa på "gamla banan" så innebär det att man bara kan bedriva verksamhet under dygnets ljusa timmar, och dom blir ju inte fler på vintern.
Hur ser din lösning ut på detta problem???

johan svensson - 04 juni 2008 00:00

Ja det är konstigt att det skall vara så svårt att förstå detta, men det har nog mer med viljan att göra. Man vill inte ta till sig argumenten helt enkelt.

Oven - 03 juni 2008 00:00

Oven: Argumenten?? Du menar "Det löser sig"?

Åååååkejjjj.....

Ulf - 03 juni 2008 00:00

Hej igen Kjell. Så nu har en 230 miljoners investering, med en beräknad driftkostnad på 21 milj. reducerats till en fråga om tre "futtiga" miljoner. Vem tror du att du försöker trolla bort ? Summan är fortfarande gigantisk ! Bra, emellertid, att du förtydligar att ett pålagt golv kan ge "alla inomhussporter" tillgång. Läser därför, att idrotten ånyo prioriterats. (Undrar om alla idrottsföreningar på allvar räknar med reell tillgångtill hallen ?) Några intäkter att tala om lär det ju inte bli. Läser även om sponsor-arbetsgruppen. I sammanhanget argumen-teras; vi kan inte stoppa, eller tänka om nu. Ny projektering kostar 10 miljoner etc. etc. Känner alltför väl igen resonemanget. Påminner något om motorstadion. Starta, så går det inte att stoppa. Hälsningar fr. Agne.

Agne Gustafsson - 03 juni 2008 00:00

Jag förstår inte indignationen...Arbetarekommunens budgetmöte har beslutat att sätta en driftkostnad på 12 miljoner... jag arbetar efter detta nu,,,eftersom även kommunstyrelsen gett mig ett uppdrag att få ned driften.
Om totalsumman är stor eller inte är ovidkommande om vi håller oss runt de 12 miljonerna.Hallen medger även större musikgalor eller kulturarrangemang...
Sedan vet jag inte hur många hundra ggr jag skall behöva upprepa att skillnaden mellan att bygga en ny hall eller att bygga över befintlig är liten. Alternativet att spara de 12 miljonerna är att inte bygga alls. Jag tror dock inte att de pengarna skulle komma kulturen till del.
Lidköping har redan en utav de högsta kostnaderna i Sverige för Kultur..

kjell.hedvall - 03 juni 2008 00:00