Bloggmeny

Så jädra förbannad

onsdag, 30 maj 2012 23:38, Politik

Commander Crowe - Vinnare av årets elitlopp.

  Var i Stockholm i helgen  elitloppet samt såg Ozzy Osborne Stadion.På kvällen var jag  Wallmans. Efteråt  tog vi en tur  stan för att kolla lite.Måste säga att jag blev totalchockad. Hela Kungsgatan var full av tiggare.På var femte meter stod det en tiggare.Inte nog med det, gatorna låg det folk och sov i trasor och lump.Kunde jag tagit kort allt hade jag gjort det.Jag sa till min kompis att vi samlar ihop de åtta tiggarna vi ser framför oss  just nu och går bort till de två som ligger där (just intill Stureplan) och tar ett kort.(Vilket jag inte gjorde men sa).....Min fråga är hur kan det bli  här och varför reagerar ingen.Jag blir urförbannad. Vi som är Olof Palmes lärjungar eller Palmes pojke som min engelsklärare mobbade mej med De La Gardiehade alltid de fattiga gatuliggarna o tiggarna som varnande exempel för högerns samhälle.

Vi bor i ett land utan tiggare sa Palme, vi är stolta över det välfärdssamhälle vi byggt.Vem är stolt över detta landet idag.Så här kan vi inte ha det.Lika förbannad jag är  de borgare som skapat detta,lika arg är jag Sossarna i Stockholm och riksdagsledamöter som rimligtvis måste se detta.Varför gör ingen någonting.Jag har rest över hela världen i 40 år..jag har aldrig sett något liknande jag såg i lördags natt i Stockholm.Inte ensAfrika. Dessutom har invandringspolitiken och integrationen också kollapsat.Måste vara mumma för en Sverigdemokrat.Det är de etablerade partierna som skapat detta.VARFÖR är frågan.

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Låt mig bara fråga.. dessa tiggare... var dom svenskar eller möjligen från Rumäninen (läs zigenare). Jag bor nämligen i sthlm och vet precis vad du har sett... en och annan uteliggare finns det ja men det är självvalt...tiggarna återigen är en följd av att Rumäninen gick med i EU samt att Serbien kom med i Schengen.... Publicera denna kommentar och jag blir förånad...

Andreas - 11 juni 2012 08:06

Ja du Kjell, kan EU-politiken ha ngt med detta att göra tror du? Jag tror det!

Ove Nordström - 01 juni 2012 01:12

Det är inte säkert det beror på nedskärningar i vår välfärd som ger bilden av fler tiggare. De tiggare du såg var nog organiserade - kanske var alla i ungefär samma ålder och såg ut att komma från något öststatsland? Läser man på polisen utredningssida (stockholm) så tjänar en tiggare mellan 500-1000 kr per dag på tiggeri. Denna uppgift finns i den rapport som kom då polisen i stockholm avvisade 26 rumänska romer, med hänvisning till att de försörjde sig genom tiggeri.

Men jag håller med i det du skriver - det är tragiskt för de som MÅSTE tigga. Än värre blir det om det blir straffbart - om man ger något till tiggarna.

Oavsett, höger eller vänster politik - vår välfärd i kommun och riket borde fånga upp dessa personer redan idag.

CF - 31 maj 2012 13:14

Kanske är dags att börja använda begreppet "utanförskap" på rätt sätt istället för det mer moderna (moderata) sättet. Dagens moderna politiker missbrukar begreppet "utanförskap" när de egentligen bara menar arbetslöshet. Här Kjell, i tiggarna och uteliggarna, ser du verklig utanförskap. De är människorna som ingen idag vill se. Det är då lättare att kliva över dem och fortsätta stirra in i bildskärmarna på Iphones och Ipads.
Bra att du nu sett det jag länge sett och även påtalat. Nu vet jag att vi åtminståne är två som är medvetsna om problemet.

VERITAS - 31 maj 2012 11:48

Jag håller med - vad är det för fattig-Sverige som låter detta ske? Samtidigt skryter svenskar över den goda svenska ekonomin...

Björn Smitterberg - 31 maj 2012 10:27