Bloggmeny

Så här det i Sverige

lördag, 14 augusti 2010 08:12, Politik

(1) Hög arbetslöshet bland unga – ingen synvilla Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa (Eurostat). Trots jobbkris skars 20 000 helårsplatser bort inom Komvux mellan helåret 2006 och helåret 2009. (Skolverket) (2) 25 000 färre jobb i välfärden Under det senaste året har antalet sysselsatta i den skattefinansierade välfärden vård, skola och omsorg – oavsett driftsform - blivit 24 000 färre. (SKL) (3) 12 000 utförsäkrades - 370 fick jobb Vid årsskiftet kastades över 12 000 personer ut ur sjukförsäkringen, pg. regeringens stupstock. Efter ett halvår har endast 370 av dessa (3 %) fått ett vanligt osubventionerat jobb. (Försäkringskassan) (4) Pensionärsskatt – diskriminerar äldre Idag betalar en pensionär med normal pension 700 kronor mer i skatt varje månad pg. regeringens politik. (RUT) (5) Var tredje arbetslös är långtidsarbetslös Andelen som är långtidsarbetslösa är historiskt hög (SCB). Regeringen har halverat antalet platser inom arbetsmarknadsutbildningen (Arbetsförmedlingen). (6) Rödgröna budgeten: 9 av 10 tjänar på den 9 av 10 inkomstgrupper får en ökad disponibel inkomst med den rödgröna budgeten. (RUT) (7) 100 000 färre jobb – svensk arbetsmarknad halkar efter 466 600 personer är arbetslösa. Under mandatperioden har sysselsättningen minskat motsvarande 100 000 färre jobb (SCB). Arbetslösheten har ökat mer i Sverige än genomsnittet i Europa, sedan hösten 2006. (Eurostat) (8) Den rikaste procenten har fått 25 gånger mer Den enskilda procentenhet (1 %) som tjänar bäst har fått lika mycket genom regeringens politik som 25 % av svenska folket tillsammans. (RUT) (9) 100 miljarder i sänkta skatter Regeringen ärvde 70 miljarder kronor i överskott. Nu har detta förbytts i ett stort underskott (Finansdepartementet). Skatterna har sänkts med närmare 100 miljarder kronor (RUT). Nu planerar man för att sänka skatten med ytterligare 100 miljarder kronor. (sammanställning utspel) (10) (M) är ett bidragsparti Socialbidragen ökar i 8 av 10 av landets kommuner (Socialstyrelsen). Det är över 70 000 personer fler i utanförskap än vid valet, enligt moderaterna egen definition ”bred arbetslöshet” (RUT) Barnfattigdomen är rekordhög och har ökat med 30 % under mandatperioden (RUT).


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Cool! That's a clveer way of looking at it!

Chasmine - 23 april 2011 12:34

Svar till Peter, jag tycker att det du skrev var bland det dummaste jag läst någonsin! En stark ledare? Kolla på Hitler. Det var en stark ledare det! Men likaväl en galen dylik. Menar du att vi ska rösta på vilken POLITIK som helst, bara för att det är en stark ledare? I Lidköpings kommun så har har s,mp,v en kandidat till kommunalråd. Oppositionen har 4! 4potentiella galningar alltså. En röst på ALLINSANE kan med andra ord innebära lite vad som helst. Och nej!! jag sympatiserar absolut INTE med med någon annan politik än den rödgrönas pga Hedvalls starka ställning! Och det kan du ta o skriva upp på din näsa! Idiot! Sorry men jag blev lite arg 8o|

Maria Pettersson - 17 augusti 2010 00:00

Maria, vart i mitt inlägg skriver jag något av det du nklagar mig för ?

Jag beskriver min teori om varför S kommer att förlora valet och en av anledningarna till varför jag tror att S kommer att vinna i Lidköping !

Vem är det som är idioten här inne ? Läs hela texten nästa gång.

Peter - 17 augusti 2010 00:00

Du skriver mycket siffror, men jag tror inte att det är så många som sitter och funderar på dessa. Majoriteten av svenska folket vill ha en stark ledare och det har inte Sossarna idag, utan han är partiledare för Moderaterna. Därför kommer alliansen att vinna valet i höst igen. Det är samma sak lokalt i Lidköping, här är du den starke ledaren och därför röstar många på S fastän de inte helt och hållet sympatiserar med politiken.

Peter - 15 augusti 2010 00:00