Bloggmeny

Rörstrands nya museum invigt

tisdag, 18 mars 2008 17:03, Politik

Idag invigde Kronprinsessan Victoria Rörstands nya museum. Sparbanken Lidköping har bidragit med det mesta vilket är mycket tacksamt. Vi har fått en helt annat drag både på Läckö och på Rörstrand med Sparbankens pengar. Musèet är klart sevärt och en rad föremål och praktpjäser visas.Givetvis är de kända Rörstandskonstnärerna genom tiderna representerade. Skall bli intressant att se mottagandet,helt klart bygger vi nu vidare på Rörstrand. En del återstår innan vi riggat upp som vi vill ha det.När jag blev ordförande i Rörstrands kulturforum för snart tre år sedan stod vi med över 30.000 tomma kvm. Idag diskuterar vi nybyggnad. Victoria invigde genom att slå i en klocka. Gamla kopparplåtar som är graverade och användes för tryck har effektfullt satts upp. Sedan har företaget Print o design skapat denna toalett. Mycket bra idé. Precis sådan fantasi o kreativitet som jag hoppats skulle komma fram ur det nya Rörstrand. Visst måste det finnas marknad för detta på restauranger och hos rika personer som vill ha det personligt designat. Det var tredje gången jag träffade Kronprinsessan Victoria. Vi har bjudit in henne till hösten för att inviga De la gardie gymnasiet,tyvärr kunde hon inte komma.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*