Bloggmeny

Rikast är nöjdast

torsdag, 04 mars 2010 12:06, Politik

Är rubriken på en artikel i Dagens Samhälle.Man har nu redovisat SCB,s undersökning: Så nöjda är medborgarna med sin kommun. Vi visste sedan tidigare att Lidköpingsborna var mest nöjd i Västra Götaland. Hur långt höll detta på Sverigenivå.Jo till en sjätteplats. I Danderyd är man mest nöjd.Moderat Stockholmsförort med många rika invånare. De andra kommunerna som ligger före är Skånska Vellinge som är det största Moderatfästet i Sverige. Lomma och Ystad också i Skåne.Samt i Arvidsjaur.En av Sveriges nordligaste kommuner. Sedan kommer Lidköpingborna.Jättehedrande och stimulerande att vara med i toppligan. Det här visar på den stora majoritetens uppfattning i en kommun.Det man mätt är följande: Räddningstjänst - Värme och Avlopp - Miljö -Fritid - Förskola - Renhållning - Idrott - Bemötande och tillgänglighet - Miljöarbetet - Gymnasieskola - Grundskola - Kultur - Kommersiellt utbud - Utbildningsmöjligheter - Trygghet - Gång o cykelvägar - Information - Öppenhet - Bostäder -Äldreomsorg - Gator o vägar - Tillgänglighet i gaturum o offentliga byggnader - Kommunikationer - Arbetsmöjlighet - Stöd för utsatta personer - Förtroende - Påverkan - Inflytande.Bra att man för första gången redovisar detta på riksnivå - Nu har vi ett mål att ta oss upp på pallen för dit skall vi. På tal om Information och öppenhet hade vi den näst sista invånareträffen igår. Nästan 500 Lidköpingsbor hade mött upp vilket är fantastiskt bra. Media lyste som vanlig med sin frånvaro men de 500 gladdes vilket var det viktigaste.I april kör vi den sista sedan får vi utvärdera men det har varit en sådan succé att vi får fortsätta.Mycket bra sätt att träffas och få kontakt och samtal.Dessutom uppskattat. Den här vintern har varit ett eldorado för alla fotografer. Nöjda är vi också med det nya stallet vi byggt på Axevalla.Ljust o luftigt med en bra miljö både för hästar personal och elever i ungdoms och utbildningsstallet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Grattis kommunalrådet, det var en glädjande raport, efter 15 års S styre!:D

Göran Kjörk - 04 mars 2010 00:00