Bloggmeny

Rätt lugnt nu.

onsdag, 02 januari 2008 23:58, Politik

De första dagarna på året brukar vara rätt lugna. Jag själv är dock högst involverad just nu i de problem som uppstått i Vänerhamn när ordföranden hoppade av sitt uppdrag dagarna före jul.I grunden är det en tvist med Ahlmarks rederi i Karlstad som spökar.Tvisten härrör sig från den s,k Väneröverenskommelsen med många parter som skedde 2003.Lidköping tappade över en miljon i intäkter på den överenskommelsen. Totalt sett har det varit bra för Vänerhamn och därmed också hamnen i Lidköping.Ahlmarks däremot anser sig vara "lurade" då man sålde sina aktier för 1 krona till kommunerna. Min åsikt idag är varför de skulle vara mer lurade än någon annan.Alla skulle dra sitt strå till ett bättre bolag. Jag har ändrat lite i min åsikt om Arenan i Skövde,Jag skrev Odenbadet..tänkte nog fel..har dock parkerat bilen där i 40 år och sett en gammal skylt vid entren till utomhusbadet,men som sagt det kanske stod nåt annat på den..Skövde Arena bad heter det nu. Avseende beloppen så är det som sagt meningen att privata aktörer skall finnas där. Därför kan man inte jämföra med verksamheter som enbart skattefinansieras. Bandy i Lidköping kommer aldrig och ge några stora vinster. I Edsbyn tar man 2100 kr i timman för planhyra. Kultur o Fritid hade planerat för samma hyra men fick då svaret att då kommer ingen att kunna använda bandyhallen.Så bara där har vi ett problem. Min fråga idag är om vi verkligen behöver ha två fullstora planer i framtiden.Kommer det att finnas nån som vill vara utomhus på "seg is". Jag har blivit påmind om detta och frågan är berättigad. Dessutom måste vi byta kylmedium. Blir det riktigt varma vintrar i framtiden kan vi inte frysa. Då kan man fråga sig om vi skall investera för stora belopp i en utomhus plan. Jag låter en känd Lidköpingsbo i Clemens Winther symbolisera alla oss som var på torget och firade in nyåret. Läste att i Vara hade ett hundratal samlats för att fira nyår. I Lidköping går man dock "man ur huse" och det är många tusen på plats varje år. Jag fick flera tack för arrangemanget på torget. Jag svarade att tacka inte mig utan tacka Inghar Främberg. Det var Inghar som dåvarande ordförande i Kulturnämnden kom med idén och genomförde arrangemanget som nu är tradition. Jag har ju vart lite tyken mot Inghar på denna sida men får inleda det nya året med att bli lite snällare....Så tack Inghar..o Gott Nytt år.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Du borde vara snällare på det nya året o mindre retlig mot fler o framförallt tydligare med vad du menar så du är säker på att du menar vad du säger. O framförallt glöm ej att åren går så va snäll mot dig själv o ta vara på dig o din hälsa. Mindre Harrys o mer hemma. Mer Kjell o mindre blues

Anne - 05 januari 2008 00:00

Vad har hänt ett snällt kommunalråd. Kan detta vara sant *ler* Gott Nytt År!
Och visst räcker det med en inomhushall och visst ska föreningarna betala ungefär som i Edsbyn.Kan dom betala den summan där är det väl inget problem här heller.. Lite bortskämda är föreningarna i stan. Både bandyn och fotbollen. Titta bara på vad det kostar att hyra gräsplaner i andra kommuner och vad fotbollen vill betala i Lidköping. 500 kronor per timma var det nån som sa att det kostar i Götene.

Lidköpingsbo - 03 januari 2008 00:00