Bloggmeny

Pust...

tisdag, 03 augusti 2010 21:10, Politik

Nu börjar valrörelsen på allvar.Mycket är trist i valkamperna.Överdrifter,felaktigheter,smuts, partihögkvarter i Stockholm som producerar en massa strunt,privatpersoner som skriver utan att kunna och politiker som verkar göra vadsomhelst för att nå makten.Varför det är på detta viset under 6 veckor var fjärde år kan man undra. Detta året verkar bli värre än tidigare.Själv skall jag svara på ett öppet brev som utformats på Moderaternas partikansli i Stockholm.Man låter någon lokal politiker skriva under (i detta fallet Bertil Jonsson) för att det skall låta som det är lokalt.I detta fallet har man tagit ut alla de kommuner med S styre som har en militär anläggning.Sedan påstår man en massa trams för att misstänkliggöra och försöka ta väljare. Typexempel på tilltag som jag avskyr och förekommer det från S har jag alltid sagt ifrån att jag ställer inte upp. Jag har blivit påhoppad med en massa skit hela sommaren vilket också är trist.Vore bättre att man ägnade sig åt politikens sakfrågor. Den senaste debatten handlade om budgetprognoser och skattehöjnngen.Både Centerns Lars Nordqvist och en ny borgerlig debattör i Per Liljebäck tror att budgetarbete om framtiden och den lagstiftning vi har kring detta löses genom att titta i årsredovisningar fem år bakåt i tiden.Redovisning är ett ämnesområde inom ekonomin som ligger inom microekonomin.Budget har större inslag av macro. Per Liljebäck blandar ihop korten för att skapa misstro. Budget och resultat varierar stort i Lidköping.Orsaken är givetvis kommunens stora kapital. Vi får acceptera att det svänger och inte hela tiden tycka det är jobbigt eller särskilt märkvärdigt. Skattehöjningen motiverades av att vi inte ville spara mer än 40 miljoner.Lite ironiskt att Centerns gamla kommunalråd måste ut i debatten.Det Centerparti som protesterade vilt för att vi stängde Gösslundaskolan. Man vill inte spara i verkligheten,man vill inte höja skatten.Undrar vad man vill egentligen.Jo man vill i vart fall teoretiskt spara 30 miljoner,hur det skall gå till redovisar man ej.Trovärdigt? knappast. Läcköoperan är avslutad.Den tjuvaktiga skatan var den bästa operan man åstadkommit hittils. Andreas Lundin som spelade Magnus Gabriel för två år sedan var tillbaka i rollen som Borgmästaren. Karolina Andersson hade den andra huvudrollen som Ninetta.Mycket bra.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*