Bloggmeny

Portalen är invigd i Skövde...

söndag, 18 oktober 2009 19:34, Politik

I torsdags var det invigning på det stora nybygget Portalen i Skövde.Portalen är ett hus större än Skövdes Stadshus upplystes det om.Huset skall vara en brygga mellan högskolan /forskningen och det privata näringslivet. Det är meningen att ännu fler företag skall växa fram ur denna satsning. Initiativet har nyss fått ett EU pris att vara det bästa i Europa. Jag själv är medlem i Gothia Science Parks intresseförenings styrelse. Gothia är en aktiv part Min uppgift är att försöka få detta till en angelägenhet för hela Skaraborg. Det är nog en uppgift svårare än att Portalen skall lyckas. I Skövde gillar man långa och många tal.Det är en kulturskillnad mellan städerna Lidköping och Skövde. I Skövde gillar man att tala om hur bra man är. Jag stod i en timma och tio minuter och lyssnade på alla talare.Det fanns tid för reflektion.I Lidköping - kom jag fram till - talar vi inte om att vi är bra eller bäst som man gör i Skövde.I Lidköping är vi bara bäst..Det finns i kroppspråket.Du skall inte tro att du är något är typiskt Lidköping... Flera talare (och det var samhällets toppar som talade) återkom till att det är kris i samhället. En av VD,arna talade om trettiotalet. En annan,,,han var topp inom Volvo koncernen sa att vi just nu är inne i den värsta krisen sen industrialismens födelse..1800 talet såldes..Därför var det bra att satsa på Portalen. I Lidköping vet man inte om att det är kris. Vi avstår att stenlägga den sista biten av Nicolaigatan p.g.a krisen.För detta fick jag till svar att det var det dummaste en person hade hört..En annan idiotförklarade mej. Idioti eller inte,,,vi säger inte upp personal inom äldreomsorgen bara för att lägga sten.Asfalt duger några år..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Du har helt rätt Kjell, jobben går före en liten gatustump, det kommer fler år:P

Göran Kjörk - 19 oktober 2009 00:00