Bloggmeny

påskledigheten slut....

fredag, 28 mars 2008 10:47, Kjells Funderingar

Påskledighetn slut för denna gång Snart bär det av till Stockholm igen. Närmare bestämt imorgon bitti 05.00. Vanligtvis brukar det vara utskottssammanträde varje tisdag och torsdag, men imorgon är det inget. Jag behöver åka iväg ändå eftersom jag ska träffa organisationen "Kvinna till kvinna" för att höra om deras projekt i Ryssland och Kaukasus. det ska bli intressant eftersom jag har varit i området en del de senaste åren och för att SKR, Sveriges Kvinnojourers Riksförbund, skulle vilja samarbeta med någon liknande organisation i området. Passande nog så fick jag precis nu ett mail från en TV-kanal från Ryssland, de ville komma till Stockholm och intervjua mig om kvinnojourernas arbete. Det kanske går att använda sig av . . .? Jag kommer också att träffa Ulrika som är ombudsman hos Kommunal och jobbar tillsammans med oss med utbildning för alla sina medlemmar om "mäns våld mot kvinnor och barn". Det startade som ett samarbetsprojekt mellan SKR, Folksam och Kommunal och är nu ordinarie verksamhet. Genom Folksam får medlemmar vid behov och om de är utsatta för våld eller t o m förövare terapeutiska samtal genom Kris och traumacenter. Vi hoppas på att fler fackförbund skulle ta sig an detta samhällsproblem. Hemmavistelsen har gett möjlighet till samvaro med familjen, här ser ni Johanna, min systerdotter utklädd till Påskkärring. En söt sådan. Påskledigheten gav också möjlighet till att se fotboll. Här är det LIF-Götene som spelar på den fina välanvända konstgräsplanen. Matchen slutade 4-4. På långfredagen hade LIF sin årliga påskmarknad nere vid Campingen, fruktansvärt kallt och blåsigt. Det gick inte särskilt bra varken ekonomiskt eller besöksmässigt. Ganska fantastiskt att det kom några över huvud taget. I dagarna skickar vi, LIF, in en Miljöpolicy m fl dokument till Riksidrott Förbundet. Vi hoppas kunna Mijöcertifieras. Det kanske även kan gynna Lidköpings kommun, så att vi blir etta i Naturskyddsföreningens rankinglista. Tre socialdemokratiskt styrda kommuner toppade Reinfeldts Täby kom näst sist. Hmmm, mera ord än handling från moderaterna. Men de blir sura när det påpekas. När jag påpekade detta sa Reinfeldt till mig under frågestunden att socialdemokraterna saknade ödmjukhet. Upp till bevis, både gamla och nya moderater.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*