Bloggmeny

Påsken en trafikhelg,men vilken trafikpolitik.??

lördag, 07 april 2007 01:48, Politik

Varningar går ut nu i påsk för att ta det lugnt i trafiken.Visst,, det är rätt men det är hög tid i att ändra på trafikpolitiken och att börja uppifrån.Attityder och beteenden ändras inte med bötestraff för fortkörning.Dra in körkorten för de riktiga fortkörarna och sluta jaga vanligt folk som råkat köra 10 km för fort. Jag kör mycket mellan alla möten och har alltid retad mej på myndighets och andra personers agerande.Jag har bilder på polis,ambulans,taxi,västtrafiks bussar som samtliga kör för fort.Kan de, kan väl jag resonerar många.Vart är föredömet????.Framförallt Polisen själva kör som idioter utan några blåljus påslagna mellan Skaraborgs orter. Nu byggs det övervakningskameror överallt.Jag tycker det är fel,framförallt attityden att sätta fast både hos Vägverket samt hos Polisen. Skapar det bättre trafiksäkerhet???.Jag vill kunna köra bil på mitt sätt,behöver jag köra om ett fordon skall jag kunna göra det. Jag vill inte åka fast för 15 km överträdelse.Nu kör man stafett mellan kamerorna och i bilarna installeras det varningpip för kameror.Är det trafiksäkert??? Jag tog vägen över Trollhättan och RV 45 till Göteborg. Vid Lödöse går vägen snabbt från 90 till 50 på en bred väg. Där stog polisen vid 50 sträckan och plockade fortkörare som körde kanske 10-15 km för fort. Till vilken nytta..??.På samma sträcka vid Älvängen hade man placerat en kamera i mörkret just innan stark belysning inträdde vid samhället.Varför??.. Sverige är ett rikt land,bygg om vägarna, mitträcke och vajer på sidorna.Bygg fler motorvägar.Det är inget fel på bilen,kör på biogas på fekalier från Skövdeborna som jag gör så är det helrent....ler...Sluta jaga oss bilister och sätt fast fartdårar som dessa: Förra fredagen körde 4 polisbilar med utgång från Skövde på väg 49. Samtliga hade samma beteende,körde snabbt fram till fordonet framför,satte helljus blinkande i backspegel och körde om i ca 130 km.Jag såg redan i backspegeln denna kanonad av blinkade långt innan de kommit fram till mej.Vad var detta för transport utan passagerare. De passerade 70 sträckan 50 km för fort vid Varnhem. Jag hade lust att åka ikapp.sätta på blåljuset (om jag hade haft nåt..ler)och sätta fast fartdårarna. Jag har kört i 30 år på frifartsvägar på kontinenten så jag har bra koll på höga hastigheter. Detta fordon framfördes idag på ringleden i Lidköping ca 100 km fortare än gällande hastighet. Här är laddar föraren för en omkörning vid Järnvägsövergången.Han är över mittlinjen med fronten och tränger mötande fordon sekunden efter.Kör om snabbt över järnvägen.Typexempel på beteende som skall beivras hårt,istället för att jaga hederliga medborgare som råkat köra 10 km för fort.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Och själv kör du bil och fotograferar samtidigt? :D

Claes från Majåker - 09 april 2007 00:00