Bloggmeny

På väg till Malmö..

fredag, 05 september 2008 07:24, Politik

Steg upp kl fyra imorse för att ta det tidiga tåget till Malmö.Två dagar i Stockholm har varit bra med givande möten.Detta tidiga tåg har billigare biljetter. Internet ingick i priset dessutom.Sitter och läser den massiva kritiken gentemot Riksbanken och dess räntepolitik.Ur statsminister Reinfeldts mun kommer det floskler som vanligt.Det är bra att man bekämpar inflationen säger Reinfeldt. Det är han som ansvarig för att det blev inflation och räntechocker.Tydligen förstår inte landets statsminister detta.Göran Persson politik var annorlunda och jag känner mig säker på att detta aldrig hade skett med Persson som statsminister. Nu ökar kostnaderna ytterligare för alla och lågkonjunkturen förstärks.Några fler bostäder kommer inte att byggas och frågan är när familjer kommer att få lämna sina nybyggda villor när kostnaderna far iväg med tusentals nya kronor varje månad. Hur roligt är detta med denna svaga regering.Med ledmöter som är intresserade men som saknar förmåga. Innan jag åkte var jag på invigningen av Skattemyndigheten och Försäkringskassans nya kundkontor i Lidköping.Ligger vid Fiskaregatan. Marianne och Marie arbetar med frågorna gentemot kund.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Felet med dej är att du tror att det är ekonomer som styr räntan..
Det är politik,,,och jag har varit politiker i snart 40 år...det kan du inte slå mej på..ler...
Alla 3 % är inte regeringens fel..men typ 2...

kjell hedvall - 15 september 2008 00:00

Ja du är allt bra rolig du. Vad har du för utbildning förresten? Du anser dig ju vara så kunnig och då är ju frågan vilka utbildningar du gått och fått dessa otroliga kunskaper du anser dig ha. Är du möjligen civ.ekonom? Har du läst några kurser på någon högskola över huvud taget som har med ekonomi att göra? Säger inte att man måste läst på högskola/universitet för att lära sig saker men att du som en liten kommunalgubbe i lilla Lidköping anser dig så förmer än den expertis som finns att tillgå är bara skrattretande. Och det roligaste av allt är att du tror att regeringen har på eget bevåg lyckats få upp räntan 3%. Snacka om okunnig.

Elof - 14 september 2008 00:00

Det är kul att följa din blogg och jag tycker du skall fortsätta. Det vore kul om du som omväxling på klubbesök osv kunde visa litet sportintresse. LIS stod i helgen som arr. av idrottstävlingar för unga ungdomar som tävlade i idel olympiska grenar. Hoppas att inte driftpengarna till dem tryter när driftkostn. för arenan tillkommer.

Sportintresserad - 07 september 2008 00:00

Jag diskuterar gärna med någon som har kunskap om politik och hur allt hänger ihop.
Du vet ju knappt någonting.
Vi har samma riksbank då som nu.
Räntan har gått upp 3 % under Reinfeldts korta tid som mnister..
Det är chock åtminstone för min plånbok...
Typiskt helstolligt borgarargument att räntan är låg ur ett historiskt perspektiv..Vi lever nu med de förutsättningar och spelregler som finns.

kjell.hedvall - 06 september 2008 00:00

Ja du. Var ska vi börja? Vi kan ta räntechocker, höjningen av räntan med 0.25% är väl inte mycket till chock? Sedan så är räntan väldigt låg nu i ett historiskt perspektiv så är det några som ska beskyllas för att folk får lämna sina hus så är det bankerna som har beviljat lån till folk som inte klara av en så pass låg räntan som det är nu. Och nu påstår du åter igen att det är regeringen som är ansvarig för den "importerade" inflationen. Ska vi behöva ta diskussionen om vilka det nu var som skulle bekämpa inflationen en gång till?

Elof - 05 september 2008 00:00