Bloggmeny

Ohio. En lantbruks stat..

tisdag, 22 september 2009 13:45, Politik

Jag är ledig från Lidköpingspolitiken under veckan och är i Ohio i egenskap av ordförande på Axevalla. Vi åker tillsammans med Hushållningssällskapet för att bese Delaware County Fair. På åttiotalet arrangerades "Från jord till bord" på Axevalla och vi planerar att göra det på nytt nästa år. Nu i en modern version med satsning på Mat och Djur. Vad jag sett är denna fair mycket lik från jord till bord.Då i likhet med Delaware är det mycket premiering. Vi kommer inte att ha en stor premiering utan mer att barn och vuxna kan se djur. Tyvärr är vädret dåligt med hällregn. Det är otur för arrangören.Vet ni förresten att ordet ELMIA betyder Europeiska lantbruksmässan i Axvall. Elmia regnade bort på femtiotalet och såldes som koncept till Jönköping. Elmia är ett begrepp idag. Vi som står för A,et i Axevalla tänker göra en modern variant i Juni.Förhoppningsvis inte under en regnig period som på hösten.. Första gången jag varit på grispremiering,.. Lidköping är en av de gristätaste kommunerna i Sverige. Har dock aldrig blivit inbjuden till nåt liknande hemma. Trots att jag borde vara det största svinet....ler...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kommentaren är så dum att jag inte skulle publicera den.
Men eftersom den visar vad vissa borgerliga motståndare har i sin skalle lägger jag ut den.
Jag har varit tjänstledig under veckan.

Studiebesöket är näringspolitiskt.
Syftet är att skapa jobb.
De jobb som andra är i full färd med att ta bort.

Kjell Hedvall - 26 september 2009 00:00

Din undertext till fotot från grispremieringen är bland det bästa som du skrivit.

Du är väl på studieresa i egenskap av ordförande i Västergötlands Travsällskap och inte som skatteavlönad kommunalpamp? Detta måste väl betyda att du gör resan under antingen din semestertid eller oavlönad tjänstledighet?
För inte är det väl så illa att jag och alla andra som betalar kommunalskatt måste betala lön till dig för något som enbart har med dina privata bisysslor och fritidsintressen att göra? ;)

Skattebetalare - 25 september 2009 00:00