Bloggmeny

Nu startar hallbygget...

onsdag, 08 oktober 2008 08:31, Politik

Då var beslutet fattat om igångsättning av Sparbanken Arena.Det skall bli intressant att följa.Nu blir det skattehöjning kraxar en del.Jaa blir det skattehöjning beror det inte på arenan.Jag vet inte hur mångra ggr jag skall säga att 12-13 miljoner i drift för Lidköpings kommun inte är en avgörande belopp för skattesats.Vi har betydligt större belopp som avgörs av regeringspolitik,konjunktur,och kommunens allmänna utveckling.Man skall satsa i sämre konjunkturer säger en del och visst är det så.Vi har haft några namninsamlingskampanjer den senaste tiden i Lidköping. Jag har full respekt för olika initiativ men har svårt för dem som säger att gör ni inte som just vi säger så visar ni förakt gentemot folket...Skitsnack säger jag. Jag skulle kunna ställa mig på gågatan med i stort sett vilken fråga som helst och få 1000 namnunderskrifter. Att vara förtroendevald är att se till helheten och att väga för och nackdelar kortsiktigt och långsiktigt.Men framförallt se till allas bästa inte bara en intressegrupps.Tydligen hade Krister Jonsson även smygit med att vi skall ta bort träden på torget. Undrar just vilken folkstorm det skulle bli om vi skapade en stenöken igen.Var tid har sitt,drömmar om återgång till 1700 tal får andra stå för,,jag bygger för framtiden med respekt för historien men med förnuft. Krister vill även ha en arkitekttävling,överlåt åt "Stockholmare" att skapa vår stad..nej sånt har jag aldrig förstått heller,,,vi är själva kapabla att utforma vår stad utan att behöva betala miljonbelopp till arkitektkonsulter... Staten Minnesota är en progressiv stat i förhållande till andra stater i USA.Minneapolis styrs av demokraterna.Man var en av sju städer i USA som tog initiativ till att man som stad skulle skriva på Kyotoavtalet och strunta i Bushadministrationen. Som ett led i detta har man nyligen invigt ett nytt kollektivtrafiknät. I närheten av Duluth finns ett indianreservat på 4000 acres...Där bor det några tusentals navajoindianer. Jag besökte deras college som även var college för hela kommunen. Intressant med vårt miljöarbete och miljösamhälle som ligger så nära ursprungsinnevånarnas nära till och leva med naturen livsstil. En livsstil och kultur som nära utrotade dem p,g,a rovdriften på naturen.Här borde vi kunna samarbeta och de var öppna för ett sisterschool koncept.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

"Att vara förtroendevald är att se till helheten och att väga för och nackdelar kortsiktigt och långsiktigt.Men framförallt se till allas bästa inte bara en intressegrupps"

Detta är ett citat från bloggen. Citatet är väl lämpat för halldebatten som vi väl får anses avslutad. Det är bara det att kritikerna tycker att kommunens ledning inte agerat i enlighet med ovanstående citat. Ett citat som annars är väl formulerat och riktigt i sitt innehåll.

R.Asp - 09 oktober 2008 00:00

Härligt att hallbygget kommint igång, grattis Lidköping till ett bra beslut som ger oss många möjligheter i framtiden

GS - 09 oktober 2008 00:00

Så alla som tagit lån och skaffat sig ett hus i 1 - 1,5 miljonersklaasen är miljonärer då Nisse eller? Det är ju amorteringen och räntorna man skall betala. Det gäller både privatpersoner och kommuner.

GS - 09 oktober 2008 00:00

Hej Kjell!
Jag läste att du besvärades av "hosta luftrörskatarr och allmän snorighet" och att sjukvården i Sverige var så tröga när det gällde att skriva ut antibiotika för dina krämpor.
I den 'stora världen' är dom tydligen mycket mer behjälpliga med allt vad man önskar i medikamenter.
Jag tror inte att läkarna i Lidköping i första hand tänker på Vänern när dom 'nekar' dig antibiotika.
Det handlar om det tilltagande allvarliga problemet med antibiotikaresistenta bakterier.
Dessutom är förstås dina nämnda 'problem' mycket förmodligen inget som kan kureras med hjälp av 'penicillin'.
Med Vänlig Hälsning
Gunnar Karlqvist

Gunnar Karlqvist - 08 oktober 2008 00:00

Jag vet mycket mycket väl...jag har arbetat med hälsofrågor i 30 år..texten var både ironi och allvar..min bäste Gunnar...
Som jag sa så gillar jag inte den fria utskrivningen som finns överallt i världen..Man kan köpa allt på internet...Jag gillar heller inte dumma kommentarer från läkare,,,om Vänern,, I detta fallet visste jag att Kåvepenin visst skulle bota mej,,
jag har träffat läkare som skrivit recept på näsdroppar...trots att jag varit svårt infekterad och sjuk i flera veckor...jag är verkligen inte den som springer till läkare i onödan..

kjell hedvall - 08 oktober 2008 00:00

Bra du tog upp det Gunnar. Allt fler reser till Thailand o där pumpar de i jättedoset med antibiotika så man är frisk inom ngr dagar till följd att fler o fler kommer hem med kronisk gonorre mm och snart biter inget på TBC mm som nu härjar i öststaterna igen mm. Spec i fängelserna, håll inne med pencillinet och ät örter, ngt tyskarna kan o hållit på med länge. Kjell sätt dig under en handuk o vattenbad med eucalyptus o pröva de gamla hederliga metodera. Lite fetvadd på bröstet kanske o slemlösande o klä dig varmt o va inte utei morgonfukt o spec nu när du rest o fått kontakt med massa nya bakteriefloror ;-). Va inne o sköt om dig. ha d gott o krya på dig

ANNE FRANZEN - 08 oktober 2008 00:00

Så byggkostnaden är gratis då, eftersom bara driftkostnaden behöver betalas?

Nisse Hult - 08 oktober 2008 00:00