Bloggmeny

Nu kommer de privata och vill ha hjälp

söndag, 15 februari 2009 10:14, Politik

Det är inte bara GM - Saab som vill ha statlig hjälp av skattebetalarna.Även lokalt börjar nu företagen höra av sig.Jag har varit med om detta tidigare också. Det finns de som hela tiden skriver om sänkta skatter och att samhället skall avrustas för privata lösningar. En sådan politik försvagar samhället och ger inte några möjligheter alls att agera för att jämna ut stora svackor. En del i en sådan omställningspolitik har varit att kommunen gått in och köpt fastigheter för att frigöra kapital och eller hjälpa igång nya företag. Det skedde exempelvis med Mema fastigheten och Höganäslagret.När tiderna vänder har vi sålt till privata igen. Nu är det inte lätt att göra detta igen eftersom allt rasar. De borgerliga har som vanligt otur och kommer att sättas på än hårdare prov. Bildandet av allianregeringen har verkligen fört in Sverige i stenhård blockpolitik. Detta är olyckligt eftersom man måste samarbeta för att ta Sverige vidare. Opinionsmätningarna faller för alliansen och vi kommer att få se ytterligare tapp innan det blir regeringsbyte igen.Det är också intressant och träffa näringslivet,de allra flesta frågar efter åtgärder där mitt svar är att den politiken har alliansen skrotat. Ansiktena blir då rätt konstiga...ler Friskt vågat heter det ju. Här gäller det att satsa verkar ägaren och tänka. 50 % på allt.....ja då är det allt... Kör man bil vid torget så ser man bara de 50 %..kommer man fram så är det finstilt. att det finns undantag...Sån marknadsföring är ej laglig..ler


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*