Bloggmeny

Nu är vi igång i chicago

tisdag, 17 april 2007 00:43, Politik

Idag inleddes 2 intensiva dagar på Sheraton hotel i Chicago där Svensk-amerikanska handelkammaren arrangerar E-days. Samma dagar som förra året arrangerades i Lidköpings Folkets Park.Att komma från Parketten till Chicago Sheraton Towers nära The Loop är minst sagt kontrasternas värld.Kan bara bli möjligt om man tror på det man gör och det gör jag..ler.Konferensen inleddes av bl.a Sveriges ambassadör i Washington Gunnar Lundh. Gunnar nämnde i sitt tal att USA är Sveriges näst största marknad efter Tyskland och att vi exporterar ca 12% till USA.Antalet sysselsatta i USA i svenskägda företag uppgår till 200.000 personer.I Sverige jobbar 100.000 i amerikanska företag.Så visst är vi på rätt plats..Här finns möjligheten att träffa o knyta kontakter och det gör Lidköpingsdelegationen. Här är Anna Carin Thomer,svensk konsul i Los Angeles. Jag träffade Anna Carin när jag var i Los Angeles. Anna Carins område är bl.a bioenergi där Sverige just nu försöker flytta fram exportmöjligheterna. Det svänger fort i Amerika och när man väl bestämmer sig går det undan.America Go Green sa en av talarna och fick stora applåder.Nu kommer politiken att ändras i USA.Mycket bra. Här är min vän Pia Sjölin, med Pia Sjolin design. Är etablerad i USA sedan länge.Pia är glaskonstnär och textil konstnär och har börjat designa kläder. Underbara föremål.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*