Bloggmeny

Nu är det jul igen..

måndag, 19 december 2011 02:05, Politik

Sista julveckan är hektisk som vanligt .Även om jag själv tar det lugnt ensam som jag är. Behöver inte ens kompromissa.

Firar jul  juldagen som vart brukligt de senaste åren eftersom mina barn har fullt upp med de sina. Det är väl snart tid och plocka fram de julsaker jag har.

Hade besök för någon månad sedan..jaså du har redan satt upp julgardinerna i köket var kommentaren. Jag svarade inte att jag aldrig tagit ner dem,,,hahahaahh..

Igår besökte jag Sockerbruket och den temadag kring film som arrangerades av Filmverket Skaraborg. Något jag stött via beslut i Kommunal förbundet.Även Lidköping har finansierat. Ett femtiotal ungdomar arbetade med filmen som tema. Som ni ser var Petra Revenue där och pratade manus.Petra är uppväxt i Lidköping och är riktigt etablerad och framgångsrik nu i Göteborg. Visade sin film Den bästa utsikten som gått i TV två gånger men som jag missat eftersom jag sällan ser TV. Förutom själva storyn  var en sekvens i filmen minnesvärdHuvudskådespelaren hade bestämt att ta livet av sig genom gasning.Han backade ut sin röda Volvo från sjuttiotalet som hade den röda sosserosen av gamla slaget påsatt  bakrutan. Sådant ser man inte idagSjälva gasningen struntade han sedemera i. Jag kom att tänka  hur allt har förändrat sig 40 år och Sossarna är i krisAllt skapat av en partiledare.Eller ?? Jag får ständiga telefonsamtal från media bara för att jag var först med att kräva Sahlins avgång. Vore oklokt att uttala sig igen Samtidigt är det något mycket märkligt som sker eftersom människorna i  Sverige vid djupintervjuer står närmare en Socialdemokratisk idéologi än de borgerligas.

.

 Tror snarare att denna bilden symboliserar ett av Socialdemokraternas problem.Den är tagen vid invigningen av den nya privatägda vårdcentralen i Lidköping.

Eftersom det är  viktigt för ägarna att alla skall känna sig välkomna oavsett man är blå eller röd fick jag en blå tavla och Bertil en röd.

Jag sa att det enbart det bästa är gott nog och har fått kritik för detta. Jag avsåg inte att bara för det var privat  är det en bra vårdcentral  utan för att personalen är bra.Jag har egen erfarenhet av läkarna och de är bra,Hade sagt samma om landstinget hade öppnat en ny vårdcentral med dessa läkare och personal. Nu blev det politik av det hela.Alltså om Socialdemokraterna i regionen beslutar att vi skall ha privata vårdcentraler måste det väl vara S politik.Jag möts av kommentarer som om det vore fel. Här har sossarna ett stort problem vill jag sägaFlera Väljare identifierar sig inte längre med S och den politik som framförs. Å andra sidan växer högern  det hela är komplext.Kan också vara att den moderna tidens människa inte förstår sig politik samma sätt som tidigare generationer.

 

Den nya Stenportsplatsen blev bra.Just att det är en stor och ren yta gör platsen unik för Lidköping. Den känns modern. 

 

 

 

 

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*