Bloggmeny

Nu åker jag till Kina.

onsdag, 22 augusti 2007 19:35, Kjells Funderingar

Idag bär det iväg på utskottresa till Kina. Det ska bli mycket intressant. Eftersom det är Miljö-och Jordbruksutskottet som åker, så kommer det naturligtvis till största delen handla om just dessa frågor. Miljöfrågorna är ju verkligen högaktuella i Kina, mycket beroende på den enorma tillväxt de har.Vi kommer att vara i området runt Peking (Beijing), men vi kommer också att åka till Baotou i Mongoliet, Hong Kong, Shanghai och Macau. Eftersom jag är utskottsordförande, så innebär det också att jag är delegationsledare. Så det blir väl en hel del tacktal att förebereda och hålla under den 11-dagar långa resan. Jag har varit i Kina en gång tidigare. Då, 1995, var det FN:s kvinnokonferens och jag reste tillsammans med Monica Green, riksdagsledamot (s) från Skövde. Ett uppslag inför tacktalen är naturligtvis att lyfta fram de ungdomar från Kina som var på World Water Week i Stockholm förra veckan. De fick nämligen andra pris i tävlingen Junior Water Prize. De hade kommit på ett sätt för att kunna ta bort tungmetaller från jordbruksmark. Vann gjorde ungdomar från Mexico. De hade hittat en metod att med äggskal binda blyföroreningar. Kronprinsessan Viktoria delade ut prisen. Måste kännas oroande för ungdomarna när de är på väg hem till den förödelse som kan följa i orkanens spår. På tal om vatten, så tillbringade vi (sambon Ingemar, sonen Sakarias,svärdottern Frida och jag) sista semesterveckan i Grekland. Vi bodde alldeles vi stranden i Parga, fastlandet alldeles söder om Albanien. Underbart, vi badade hur mycket som helst. Vi hann också med att känna av tre jordbävningar, inte särskilt starka men man kände att det skakade ordentligt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*