Bloggmeny

Mycket kring is sporter nu.

måndag, 15 oktober 2007 00:24, Politik

Var prisutdelare i dag när DM arrangerades. Västra Götaland och Bohus Dal. Konståkning. Trevligt arrangemang. Verksamheten är dominerad av flickor och tjejer. Tibro har haft en ishall sedan många år och byggt upp en kultur antar jag som leder till framgång. I Lidköping kommer debatten att fortsätta för eller emot en satsning på arenan.Jag träffade Ordföranden i Vänersborgs Kommunfullmäktige i i fredags. Där har man beslutat att satsa 140 miljoner på en arena hall. Fast Lanestrand har samlat in namnunderskrifter för en folkomröstning. Så det kan bli försenat. Vilket belopp kommunen skall stå för i Lidköping är ej klart efter första mötet med sponsoren Sparbanken. Kostnadberäkningen är som sagt 170 miljoner..(För er som läste version 1 så tänkte jag fel när jag skrev detta inatt.)I dessa miljoner ingår det kostnader för konvertering av frysmetod och ny belysning på gamla bandyplanen. Det ingår också p platser. Men oavsett allt blir det miljon belopp i driftkostnader. Jag ser det dock som en Näringspolitisk satsning där Lidköping stärker upp det ena benet i Besöksnäringen i framtiden. Jag kan lugnt säga att vi nu arbetar för att efterlikna Göteborg i sin framgångsrika satsning på besöksnäringen. De har Scandinavium,om all går väl har vi Arenan. Andra ben är givetvis Läckö,Rörstrand.Kinnekulle,den historiska staden.Spiken,Kållandsö,Vänern,vattnet,öarna o,s,v Joshi Helgesson från Tibro kunde kosta på sig att falla 3 ggr men ändå vinna. Joshi är svensk juniormästare och håller högre klass. Sofie Gustavsson från Tibro vann Damernas mästerskap. Ordförande i Lidköpings Konståkningsförening är Maria Andrae Svensson.Lägger ned mycket tid naturligtvis och är värd all heder för sitt idéella ungdsomarbete.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*