Bloggmeny

Mycket hall nu

tisdag, 17 juni 2008 23:04, Politik

Det går framåt trots allt avseende hallen. Enligt min mening bygger kommunen en billig hall. Det är bankens 70 miljoner som gör hallen dyrare men de pengarna kommer från banken för att uppgradera den till en evenemangshall. Kritikerna säger att det kommer inte att bli några evenemang i hallen.Och???.. Det är bankens pengar som gör att det blir en hall med kvalité och som möjliggör evenemang. Varför överhuvudtaget engagerar sig man emot detta som skattebetalare.. Vi tar oss emot målet och den 30 Juni fattar kommunfullmäktige beslutet. Vi jobbar på att nå målet 12 miljoner....i driftkostnader.Innan dess skall åtminstone Socialdemokraterna ha möte. Budgeten för 2009 samt hallen har tagit mycket tid. Nere på Rörstrand händer det mycket. Ulf Wagners restaurang håller nu på att byggas..Längst upp blir det en skybar med underbar utsikt.Äntligen får Lidköping en restaurang med kvalité.Tyvärr gick Svenska Hem i konkurs.Just nu sker det utförsäljning via nätauktion. Snart kommer det att öppnas en genomgång i och med att nuvarande entré med en skobutik kommer att rivas. Personligen tycker jag det är synd,det är kapitalförstöring och en bra aktivitetsyta ersätts av ett dragigt hål när nordanvindarna tar vid. I Kouvola har man öppnat Nordic China center. I en nedlagd fabrik med tillhörande garage har man låtit öppna ett 20 tal butiker med kinesiska ägare. Jag har svårt att förstå vad detta tillför ett samhälle. Produkterna är billiga men det är mycket samma krafs.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ja du, vet mycket väl att det handlar om att det ska byggas en evenemangshall istället för bara bandy. Men tyvärr så kommer det ju bli så löjligt få evenemang i den, detta enligt de konsulter ni betalat för att de ska utreda detta. Så varför ska vi då ha en evenmangshall när det inte kommer bli några evenemang i den? Varför betala extra miljoner varje år för något som inte kommer utnyttjas? Kan inte de pengarna användas till något annat istället? Kul att du säger "Hade det varit en bandyhall hade..." så ni har redan beslutat att det ska byggas en evanemangshall alltså?

Micke - 23 juni 2008 00:00

Konsulterna sa att vi inte skulle förvänta oss stora nationella arrangemang,,,
Det har jag aldrig förväntat mig heller,det räcker gott med evenemang för Lidköping och Skaraborgarna med omnejd.
Vi har inte beslutat,,Det gör kommunfullmäktige på måndag.
De kan givetvis säga nej också men jag har fått ett uppdrag att nå närmare 12 än 21 miljoner i driftkostnad...Nås det målet förutsätter jag att det blir ett jaaa...

kjell - 23 juni 2008 00:00

Detta med försöksballonger påminner om "bluffstopp". Så stora investeringar skall inte behandlas som sällskapsspel. Tyvärr visar investeringsbudgeten vad det är som skjuts till en oviss framtid.

Roland - 23 juni 2008 00:00

Så ni räknar alltså med att få tag i sponsorer som LOVAR(genom att skriva på bindande avtal som löper hela hallens livslängd och med höga straffavgifter om de drar sig ur under avtalstiden) att skjuta till 30-45 miljoner kronor för den högre driftskostnaden? Eller kommer ni köra fult och dra/fixa fram sponsorer som kommer stå för kostnaderna i 1-2 år och sedan skjuta över kostnaden på oss skattebetalare?

Micke - 22 juni 2008 00:00

Det är därför banken sponsrar hallen,för att det INTE skall bli en bandyhall.
Den skall komma alla Lidköpingsbor till del.
Hade det varit en bandyhall hade vi inte byggt
en evenemangshall...

kjell - 22 juni 2008 00:00

Har förstått att du tycker 30-45 miljoner är inget att bry sig om men vi vanliga medborgare anser nog tyvärr inte detsamma. Men det var kul att se att du går ut helt öppet och säger att vi skattebetalare i Lidköping kommer om några år åka på och betala driften av hallen. Att ett bad sedan kostar betydligt mer är upp till skövdes skattebetalare att ta ställning till. Men ett bad är till för alla kommuninnevånare och inte ett bandylags spelare i första hand.

Micke - 22 juni 2008 00:00

Vi har aldrig jobbat med sponsorer som skriver avtal livet ut....så funkar det inte,dessutom är beloppen små utifrån ett långsiktigt åtagande och vilken nytta en hall kommer att ge.
Jag är övertygad av nyttan i förhållande till de driftsbelopp vi kommer att presentera.
Jag hade haft betydligt svårare att motivera en satsning på bad som man gör i Skövde där driftkostnaden nu är uppe i 70 miljoner...
Skövde är trots allt bara 10.000 invånare större än Lidköping..Hade vi kommit med en driftkostnad på hallen som låg på 52 miljoner hade jag väl blivit hängd av vissa Lidköpingsbor....I Skövde är man stolt över sin stad och de satsningar som görs..

kjell hedvall - 22 juni 2008 00:00

Kjell:

Räcker bankens pengar till de ökade driftskostnaderna i säg 10 till 15 år också alltså? Jag trodde i min enfald att de bara var för att täcka den dyrare byggnadskostnaden och inte skulle räcka till de miljoner som hallen kostar extra i drift varje år.

Micke - 21 juni 2008 00:00

Det mesta kommer att ge sig under den kommande beslutsveckan,vi är nu inne i slutarbetet som skall vara färdigt till på onsdag eftermiddag..
Micke frågar om extra driftkostnader.
Typexempel på sådana kostnader gentemot en kall hall är uppvärmning och städning.
I den första kalkylen låg detta på tre miljoner.
Det är kring dessa frågor vi nu söker andra lösningar än de först beräknade.
Om man vill bygga en hall billigare är det överbyggnad av befintlig som gäller.

Den lösningen var aldrig aktuell i Lidköping eftersom vi då skulle ha kvar samma totalyta som idag.
Frågan om stängning av nuvarande utomhusbana kan nu efteråt sägas vara en försöksballong,,den frågan är inte aktuell längre.

kjell hedvall - 21 juni 2008 00:00

Håller helt med Sture han har helt rätt!!!!

Göran Kjörk - 19 juni 2008 00:00

Kjell, inte alla men många är nog väldigt oroliga för hur det kommer att påverka idrottsföreningarna vid Ågårdsorådet, när hallen väl står där. Nu ser det ljusare ut igen när banken kräver att de andra isytorna ska vara kvar. Men ni har trots allt varit beredda att ta bort isyta för att ha råd med hallen. Jag hoppas att det inte är okänt för er politiker att bandyn och framförallt hockeyn bedriver en stor del av sin ungdomstränig på lilla rinken, vart ska dom ha sin träning om den försvinner? Båda hallarna kommer vara fullbokade/överbokade ändå. Rent krasst, dödar ni isyta dödar ni isidrotten. Det vill ni väl ändå inte? Ni ska ju satsa på bättre hälsa hos barn och ungdomar, ni motarbetar er själva om ni proiriterar bort ungdomsidrotten för några få evenemang per år.

Sture - 18 juni 2008 00:00