Bloggmeny

Musiksommar

tisdag, 13 juli 2010 17:28, Politik

Den s,k paragrafkampanjen emot mig låter NLT fortsätta med samma frågor som jag redan svarat på. Alliansen förslag till budget finns som bilaga till protokollet och det är så vi har hanterat det tidigare. För min del är frågan färdigdiskuterad.Den som skriver verkar dock ha varit med vid protokollsskrivandet,...Efter några veckor semester går vi in i valrörelsen då det framtida Lidköping skall presenteras. Sommar och ledighet medför alltid livemusik för mig. En del lever mer eller mindre för att det finns musik,andra bryr sig ej och lyssnar på sin höjd på "skivor till kaffet". Jag besökte Eileens folkfest under lördagen. Det som var en höjdpunkt förutom Eileen själva var bandet Räfven. Vilken fantastisk repertoar med mix av Balkan,Ungern,och Östeuropas olika musikkulturer. Spelglädje och fart i musiken så att man ovillkorligen rycktes med. För er som vill veta mer kan läsa på bandets hemsida. www.rafven.se Räfven är folkpunk, tjockbalkan, djurprogg, kraschklezmer, humpa bumpa, gathörnsgnissel, tokspel och bettleri,,så beskriver de sig själva.. Rekommenderas för de är sanslöst bra. Räfven. Sättning dragspel och trombon. Sax och gitarr. Arrangören Mikael Ingebäck och Eileen tackade publiken och lovade att folkfesten återkommer nästa år. Folkets Parkföreningen har rustat upp "utedansbanan" efter 35 år av mer eller mindre träda. Målning och svart textil gjorde dels att akustiken förbättrats samt att det kändes mer ombonat. Hela konceptet med bordsittning och plats längst fram för dansande/stående publik gjorde att det blivit en ny lokal. Jag kan säga det eftersom jag i stort sett följt denna byggnad sedan tillkomsten i början av sextiotalet. Till vänster kan ni se de öppna bågarna utan fönster. Jag hoppade upp och satte mig där 1964 -12 år gammal för att titta på de som dansade och se/lyssna. Band eller snarare orkestrar som Tötas,Douglas Holmstedt och naturligvis Cool Candys spelade. Tidigare redan 1962 följde jag med min mamma och tittade på artister som Emile Ford.Lill Babs,Siw Malmqvist,Yvonne Norrman,Gunnar Wiklund;Carli Tornehave och Lasse Lönndahl samt många andra. Man stod kvar efteråt och fick autografer.. Cool Candys blev stora efter hits som Muckartwist och Jämtgubben. Folkets Park var familjens park och den ålderssegregering vi har idag fanns inte. Det kan skrivas mycket om Folkets Park i Lidköping. Mest glädjande är dock att Parken lever och till skillnad från många andra parker utvecklas och går ihop ekonomiskt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*