Bloggmeny

Motorväg till Axevalla samt budgeten

torsdag, 12 november 2009 01:46, Politik

I förrgår köre jag för första gången på den nya motorvägen mellan Skara och Axvall.Det var en härlig känsla.Ännu härligare att få vara med om detta historiska tillfälle.Första gången som staten bygger en motorväg i Skaraborg.Att dessutom få vara med om detta som ordförande på Axevalla travet ,,jaa det är stort. Jag har väldigt svårt att förstå dem som är emot motorvägar. Om ett tiotal år körs flertalet av alla fordon på rena bränslen.Vad är problemet?? Jag var i Ungern för drygt en månad sedan och var imponerad över deras nybyggda motorvägssystem. Givetvis kommer det att utveckla Ungern och göra dem konkurrenskraftigare.Jag anser att det är mer eller mindre skandal att Sverige som en rik nation inte har ett fungerande motorvägsnät.Självklarhet för mej att alla större städer och regioner skall ha motorvägar. Sverige är dessutom ett land som är transportberoende. Här ligger den förda politiken som en våt filt över alla partiet.Jag ser ingen skillnad. Här i Lidköping beslöt vi att sänka den planerade skattehöjningen på 60 öre till 30 öre. Vi måste ha en budget i balans och vi vill inte spara mer än de 40 miljoner vi nu sparar. De sociala kostnaderna kommer att dra iväg nästa år helt klart.Skattehöjningen kommer inte att märkas för de flesta eftersom staten sänker.Det är de med lägst inkomster som kommer att få en höjning med 37 kr i månaden.Inga stora pengar. 1276 stolar, just nu överdragna i plast väntar åskådarna i arenan.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Beslutet var att motorvägen skulle byggas till Varnhem i höjd med MC firman.
Alliansen stoppade detta i våras.....Etapp 3 in till Skövde skulle sedan fortsätta om ca 10 år.Men detta är stoppat och därför så blir det märkligt även om denna delen av väg 49 har den största trafiken.

kjell hedvall - 02 december 2009 00:00

Kan du förklara för mig varför det är så fantastiskt att köra de 7 kilometrarna mellan Skara och Axvall i 110 km, när det är resterande 18 mellan Axvall och skövde som är och var den dåliga sträckan på den vägen. Den här uppgraderingen till motorväg har inte tillförd något för arbetspendlare mellan Skara (eller Lidköping) och skövde. Det enda påtagliga har varit att restiden har varit betydligt längre under tiden som vägen byggdes om. I mina ögon ett totalt slöseri med skattepengar!

Gert Svensson - 02 december 2009 00:00

Oven har det nog inte lätt med att det `gröna`partiet har ett sådant bra samarbete med S såväl på riks som lokalt:D

Hans missömsamhet gör att han medvetet övertolkar mitt resonemang om mer kollektivtrafik vilket har gjorts tidigare av vänsterfolk men inte längre inom den moderna vänstern !

Jag får ta och träffa Oven på en `fika`så ska han se att vi nog kommer överrens i ganska mycket som jag gör med V i stan.. :D

Göran Larsson - 16 november 2009 00:00

Förstår inte riktigt vitsen med denna lilla stump till motorväg. Hade det inte varit bättre att bygga en järnväg mellan Lidköping och Skövde? Det hade nog blivit billigare och man hade kommit ända fram till Skövde istället för till Axvall. Titta till exempel i Skåne, mycket järnväg, men här måste vi åka bil för att komma någonstans. Tänkte man ens på det alternativet när man ville bygga motorväg???

Bosse - 15 november 2009 00:00

Självklart måste det fortsätta att satsas på bilismen. Hela samhället bygger ju på det (mn pers. åsikt). Att tro att kollektivtrafiken skulle kunna ersätta bilismen ute i landsorten är det nog bara Göran L och några till som fortfarande inbillar sig. Sätt ett förbud mot försäljning av fossilbränsledrivna bilar 2020 så löser det sig av sig självt, möjligen med undantag för dieselbilar som kan köra på flytande biogas om jag inte är felunderrättad. Dessutom har vi två framstående lastbilstillverkare i Sverige men ingen tågtillverkare längre. Något mer för Göran L att tänka på.

Oven - 14 november 2009 00:00

Hej
Jag kan inte påstå att jag blev förtjust över en skattehöjning nästa år,visserligen hälften av det som tidigare diskuterades.
Eftersom jag bor i Lidköping jobbar i Göteborg är jag en sk god "skatteintäktare" för Lidköping.
Jag vill inte på något sätt återgå till politiken i Lidköping,men önskade ett öppet forum för oss som bor i stan och är intresserad av kommunens utveckling och möjligheter.

Annika Jaldenius - 13 november 2009 00:00

Ja, tänk vilken lycka det är att få köra sina lilla bil på en motorväg. Det är bara att köra om alla odugliga bilister som inte kör lika fort.

.....och visserligen är Ungern bara en sjättedel så stort som Sverige med ungefär samma befolkningsstorlek........men varför kan inte vi också bygga ut miltals med breda motorvägar från Haparanda till Malmö och tvärs över vårt lilla land på alla möjliga ställen....

Tänk vilken lycka att få gasa på efter ödsliga motorvägar!:)

Gunnar Andersson - 13 november 2009 00:00

Myndigheten ansvarar för sitt...
Vi i Lidköping hade 200 doser över av de 3000 som redan använts till annan personal.
När vi inte fick använda dem till andra så tog kommundirektören ut de 200 som tidigare anmälts till Länsstyrelsen som särskilt viktiga.
Jag fick en fråga via mail om jag ville vaccinera mej och tackade jaa..
Snart börjar allmänheten att vaccineras i Lidköping.Vad är detta fråga om???

kjell hedvall - 13 november 2009 00:00

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skriver på sin hemsida: ”Personal i samhällsviktig verksamhet kommer inte att ha någon förtur vid vaccinationen, med undantag för vårdpersonal”.

Att Lidköping och den store kjell Hedvall kan göra fel måste vara en riksnyhet!

fyyyy på dig! - 13 november 2009 00:00

Hej Kjell

Jag är definitivt inte motståndare till mototvägar, tvärtom, våra stora trafikleder skall ha motorvägsstandard. Däremot kan jag fortfarande inte förstå hur nån kan komma på idén att bygga en kort motorvägsstump mellan Skara och Axvall. Den kan väl knappast vara motiverad av travet enbart? Nej, en motsvarande E20-satsning hade definitivt varit att föredra.

Det bästa vägavsnittet mellan Skövde-Skara byggdes om, den riktigt dåliga delen som är i behov av ombyggnad behölls. Ologiskt i allra högsta grad men å andra sidan, det fattas många märkliga beslut vad gäller trafiksituationen idag, både lokalt och nationellt.

Vad gäller skattehöjningen så har du trots allt mitt godkännande och min röst.

Ronny Carlsson - 13 november 2009 00:00


Jag kommer inte ge dig min röst:D
men jag vill fortsätta att jobba med dig i en rödgrön majoritet 2011-2014:)

Det är ingen hemlighet att vi har många gemensamma åikter kring välfärd och klimatfrågor och det känna hur kul som helst att du så hårt driver detta med biogasen och då ändrad drivmedel i bilar och kollektivtrafik, men vi har en något annan synsätt på detta med att vi faktiskt aktivt måste stimulera befolkningen att ändå byta från bil till kollektiva transportmedel och få över godset på järnväg och båt.

Detta utifrån att vi ska nå klimatmålen och skapa det hållbara samhället ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

vänligen

Göran Larsson MP:)

Göran Larsson - 13 november 2009 00:00