Bloggmeny

Mona.......

torsdag, 08 juli 2010 22:15, Politik

Vill bara citera...och det kommer här... I den smutsiga striden att få bort henne har alla anständighetsgränser överskridits. Både av politiska motståndare och av partikamrater. Med tillgång till dagens kommunikationsverktyg har vem som helst möjlighet att skicka ut vilka lögner och vilken smutskastning som helst. Mona har i mer än tio år varit den mest bespottade politikern i Sverige. Det faktum att hon stått pall i dessa stormar visar vilken stor politiker hon är. Vilka livserfarenheter tror ni en medelklasspojke från överklassamhället Täby har som kan mäta sig med Mona Sahlins? Eller en snäll pingstvän från Småland, en major från Västergötland eller en bonde från Västerbotten? Alla dessa är säkert utmärkta personer i sig. Men vilka stormar har de ridit ut i sina politiska liv som kan mäta sig med Mona Sahlins? Det här valet kommer att visa om arbetarrörelsen och svenska folket har den mognad som krävs för att bryta upp den traditionella maktstrukturen mellan män och kvinnor i vårt land. Jag kommer att lägga min röst på Mona Sahlin för att mina fem barnbarn – alla flickor – ska ha tillgång till alla de mänskliga rättigheter vi redan­ bestämt att flickor ska ha men som de inte kommer att få på länge än om vi inte väljer Mona Sahlin den 19 september. Ann-Britt Grünewald Konsertsommaren är här. Var på Mittsommar i Stadsträdgården. Lidköpingsbandet Nimmt Zwei,här med sångerskan Helena Nagel.Huvudnumret var Malmöbandet Babian. Möjligt att deras musik går hem hos unga men för mig är det ingen god idé och stjäla fyra takter eller beat från gamla hits och skriva nya låtar på dem.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

"-Vilket Sverige vi vill ha?" Ja i alla fall inte ett land som leds av en person som som utan några betänkligheter sitter och blåljuger om sina förehavanden. Som sagt: har man gjort det en gång så... Förresten om det bara hade varit Toblerone men det vet du ju mycket väl Hedvall att det har rört sig om MYCKET mer än så!!

Arne Anonym - 13 juli 2010 00:00

Maria Pettersson
Du glömde att man ska ju självklart ha ett tak så det inte blir mer än max 680:-/dag också. Skulle vilja se den politiker som själv vill leva efter de krav/betingelser de så gärna vill att vi medborgare ska göra. Jagar inte politiker bättre om även de får låg ersättning?

Elof - 13 juli 2010 00:00

Som svar till anonym så kan jag förstå den sk "Mona skepsisen" Men i mina ögon så låter dina anklagelser lika mycket som de vore riktade till alliansen med hur många avhopp som helst i början på deras regeringstid för 4år sedan! Vill ej utmåla "ickedömda" misstänkta, men jag hoppas ändå på att ett STORT gredelint brev hamnar hos en viss fd arbetsmarknadsminister! Ett sådant som våran justitieminister vill skicka till MISSTÄNKTA brottslingar av denna art! En minister som tillhör ett parti vilka gått ut med att skärpa straffen för dylika brott! En minister som inte alls får nöja sig med 80% av sin lön efter sin avgång! En minister som förespråkar "arbetslinjen" före arbetslöshet/sparken,bidrag etc. Förlåt för min arga ton, men någon måtta får det banne mig vara!

Maria Pettersson - 13 juli 2010 00:00

Det klart beundrar man en kvinna som har:
Betalat dagmamma svart.
Inte betalat TV licens.
Låtit bli att besiktigat och försäkra bilen bilen.
Köpt varor, hyrt bilar och tagit ut pengar på någon annans kontokort (Statens)
Struntat i att betala 98 P-böter
Struntat i att betala restskatt.
Struntat i att betala räkningar.

Ett mycket beundransvärt register!

Arne Anonym - 12 juli 2010 00:00

Alla som kommer med sina Tobleroneargument hade aldrig röstat på sossarna ändå.Mona må ha haft en slarvig period i sitt liv då hon var Sveriges mest efterfrågade småbarnskvinna men har aldrig gjort något brottsligt eftersom allt är utrett och betalat.
Kontokortsanvändet skedde för snart 20 år sedan när det var tillåtet att använda kort och betala igen i efterskott.
Som politiker är Mona överlägsen om man stöder en solidarisk politik för alla.
Sverige har utvecklats till Stockholmsregionen emot resten av Sverige.Rika emot fattiga.
Högutbildade emot lågutbildade.
Arbetslösa emot de som har arbete.
Sjuka emot friska.
Invandrare emot infödda.
Sluta med personförföljölse och fråga er vilket Sverige vill ni ha i framtiden.

kjell.hedvall - 12 juli 2010 00:00

I mitt fall är det nog så att jag aldrig någonsin kan få förtroende för henne. Att tex sitta i en intervju i Uppdrag Granskning och blåljuga inför reportern känns sådär. Det var ju inte någon stor sak hon ljög om, men sättet och attityden är lite skrämmande, och en sån ledare för landet vill iaf inte jag ha.

Peter - 11 juli 2010 00:00

Håller med Dig helt. Mona Salin har visat en enorm storhet som människa och politiker då hon på ett fantastiskt sätt stått upp trots många års "mosa Mona-kampanj".

Lyssna på talet Mona höll i Almedalen i går (8 juli). Ett suveränt ideologiskt tal som visar varför jag och många med mig är socialdemokrater.

Vi röstar på Mona Salin den 19 september

Kent Almertz - 09 juli 2010 00:00

Ja där kan jag ju inte riktigt hålla med dig Kjell. Men det är ju knappast någon överraskning för dig ;)
Jag tycker det är lite beklämmande att sossarna röstade ja till Lissabonfördraget utan att kräva undantag för den svenska modellen gällande kollektivavtalen. Men undantag för A och B aktier har vi. Och nu har EU gett direktiv att de offentliga lönerna skall användas för att pressa ner lönenivåerna vilket Alliansregeringen sagt ja till. Vad är sossarnas motiv för att svika arbetarklassen så gruvligt?

Ove Nordström - 08 juli 2010 00:00