Bloggmeny

Moderaternas ja till hall utan skattehöjning är det mest populistiska som hänt i kommunens historia.

tisdag, 13 november 2007 17:11, Politik

Grattis Lidköpingsbor..Moderaterna i Lidköping har inte en enda krona i sin budget för en ny hall. 17-20 miljoner kommer en hall att kosta i drift men de miljonerna fixas M med löst prat...Efter detta utspel har de lämnat allt av seriöst parti. Med samma politik drev de igenom ett motorstadion..Idag vet vi att notan slutade på minst det dubbla..10 miljoner extra får vi nu försöka få fram. Lidköpings Moderater är farliga för Lidköping helt klart..Speciellt när vi vet vad äldreomsorg o skola kommer att kosta i framtiden. Dessutom hade vi bestämt att processa denna fråga internt först innan vi gick ut med ett kommunalt svar. Banken hade ju krävt enighet i frågan,,,då är det väl rätt smart att komma med en enad syn från kommunen. M har gjort denna fråga till partipolitik och förstört sakfrågan. Nu om någonsin kommer det inte att bli någon hall enligt det dyra förslaget. Är kvar i Västerås och fick just informationen att den moderatledda regeringen har fryst uppräkningen av statsbidragen till kommunerna.Det gör 4 miljarder 2008 och 8 miljarder 2009 till kommunsektorn.Givetvis ett tapp för Lidköping på många miljoner..också har Lexmon mage att säga att det kommer mer pengar till kommunsektorn - Humbug.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Som utflyttad så känns det bara trist att konstatera att beslut om byggstart försenas. Nu behöver alla inblandade politker och partier snabbt enas i frågan för att slippa bli frånsprungna av andra klubbar ute i landet. Det var först när alla stod enade i Västerås som det blev ett bygge. http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=679872
En hall som den vi nu har fått i Västerås tror jag att de fleast skulle vara väldigt nöjda med. Nu tror jag inte den storleken är vad som krävs i Lidköping. Viktigaste är att det inte blir en hall med stora stolpar på långsidorna. Evenemang kan ändå hållas i framtiden och sponsorer vill säkert vara med också. Skulle tro att alla politer också var överens då bandykyrkan byggdes i Edsbyn.

Villait i Västerås - 23 november 2007 00:00

Bandyn är den största lobbygruppen i Lidköping. Och Ordföranden i Sparbanken är ju jävig. Att vingelpetter Lexmon inte har förmåga att se klart utan hemfaller åt ren och skär populism visar bara på att man hur desperat som helst vill försöka komma åt makten i Lidköping. Att Belle vänstern inte kan se klart har man ju viss förståelse för.. Resonerar man som en v´are jag träffat att det är synd om Belle om han inte får hallen så undrar man ju hur dom tänker??? Hoppet står nu till sansade människor i centern och miöjpartiet. Att KD skulle säga nej förefaller ju inte troligt med Sixtensson familjen som pådrivare för bandyn.. Vakna upp nu Lidköpingsbor som inte vill lägga allt på en hall som kommer att bli en gökunge i kommunens budget.

Anders - 14 november 2007 00:00

Jag läser att en av kommentarerna tror att sossarna kommer att bygga ett "plåtskjul".
Ja, varför inte! För att Villa ska 'nå höjderna' behöver dom en bandyhall med 'skrällande akustik'.
Dvs det ska vara en inredning där det ekar mellan plåtytorna när publiken gör sitt bästa för att stödja dom blå.
En evenemangshall med 3000-4000 sittplatser kommer säkert att vara elegant, men det kommer inte att skapa någon 'magisk stämning' som stjälper Edsbyn och Västerås!^o).MVH Gunnar Karlqvist

Gunnar Karlqvist - 14 november 2007 00:00

Stefan Pettersson är en av dom förblindade Villa fansen som skiter i vad det kostar bara man får en vräkig hall att skryta med i bandysverige. Visst är det mycket viktigare med en bra skola och äldreomsorg än en hall för att några inte vill frysa om örona när dom kollar på bandy. Kan Edsbyn bli svenska mästare i en "skithall" så borde väl Villa kunna ta sej till semifinal i en liknande hall eller hur!! Banken borde sluta med utpressningen som dom håller på med nu och vara med i en enklare hall.. Det är ju trots allt kundernas pengar som dom håller på att spela med nu.

Anders - 14 november 2007 00:00

Har följt den här såpan från början och kan konstatera: Först krävde Hedvall en sponsor för att arenabygget skulle bli verklighet. När så Sparbanken slantar upp 70 miljoner och man tror att allt är frid och fröjd så letar man nya argument för att slippa bygga arenan. Kändes helt onödigt att be arkitektfirman rita på en arena som ni sossar inte vill betala för. Mitt tips blir att socialdemokraterna som enda parti sätter stopp för evenemangshallen för att driftskostnaden är 4 miljoner för hög och bygger ett "plåtskjul" istället! Tycker det är ganska lågt när man ställer arenan mot skola, vård och omsorg. En av sveriges rikaste kommuner har råd med båda delar. Men som vanligt när det gäller politik så har det gått prestige i detta ärendet!8o|

Stefan Pettersson - 14 november 2007 00:00

Nepotismen reser sitt fula ansikte i Lidköping. Kan det vara som så att det behövs en maffiautredning ala palermo? Finns det mörka krafter som styr likt ett brödraskap i maktenskorridorer? Bröderna heter den lokala tidningen, ihop med den lokala banken tillsammans med det stora lokala byggföretaget? Betalare de fattiga bönderna. Feodalsamhälle? Klia, klia på ryggen ordna biffen, vi ler i mjugg. Härligt med bröder som ställer upp. 200 miljoner, jag kan också lägga en slant för att få en mycket större slant skrattar bankmannen till bandymannen. Alla är glada eller?

Bandymannen en ny superhjälte - 14 november 2007 00:00

Tack för ditt självklara konstaterande. Hoppas att din reaktion blir det förnuftiga svar jag efterlyst. Hade inte väntat mig annat från Moderaterna, som av prestige "målat in sig i ett hörn", oförmögna att förena kortsigtigt populistiskt utspel med ansvarsfull politik. Undrar om det inte i själva verket är "omvänt populistist", dvs. felbedömt.
Minns ett uttalande från en moderat kommunalpolitiker i Vellinge som protesterade mot skatteutjämningssystemet och yttrade i TV;´"varför ska vi betala till dom kommuner som bygger ishallar i partioch minut". Ja så olika kan det bli, även om man kallar det evenemangsarena. Synd bara att Sparbanken
"delat Lidköpingsborna" med sin kategoriska hållning.

AGG - 13 november 2007 00:00