Bloggmeny

Mera våridyll och Chicago Blues.

torsdag, 26 april 2007 00:45, Politik

Jag promenerar mycket som vardagsmotion och det är trevligt nu med våren. Vi sitter i budgetberedning i dagarna två.Ekonomin ser inget vidare ut-Lidköping har ju pengar i balansräkningen men det är inga pengar utöver avkastningen från Gullspång som vi använder mer än till investeringar.Det kan bli skattehöjning så illa är det. Massor med nya krav inom skola o äldreomsorg.Där rullar miljonerna lätt.Barn o skola vill ha 32 miljoner extra.det motsvarar en evenemangshall för 300 miljoner.. Som ni ser finns det inga extrapengar på sådana nivåer. Näh..då är det trevligare o tänka sig tillbaka till Chicago.Fanns ingen tid för privata ändamål mer än sen kväll då vi drog några timmar på bluesclubar.När vi åkte i bussen åkte vi förbi Chess legendariska studios. Det var stängt som tur var,numera museum.Tur för jag kunde ju inte besöka.Får åka tillbaka privat.Iallafall värmde det i hjärtat. Utanför Chess ligger i all enkelhet Willie Dixons garden.Wille tillhör en av de största blueslegendarerna från Chicagobluesens storhetstid. Jag rös i bussen och kom att tänka på min första live blueskonsert i Köpenhamn den 26/7 1969. Jag var nyss fyllda 17 år och jag o Bengt hade liftat till Köpenhamn..ler...Vem spelade bla....Jo..här är han: Willie Dixon.Jag hade fått en Kodak Instamatic i julklapp som 15 åring och den använde jag flitigt. Jag kommer imorron torsdagkväll att uppdatera och skriva mer om bluesgiget i köpenhamn 1969. Jag lägger in det under The Politicians eftersom det är musik.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*