Bloggmeny

Mera kloka ord --Skolbänkar gapar tomma.

torsdag, 02 april 2009 17:52, Politik

Imorse kom ett nytt nummer av Dagens Samhälle. Nästa år försvinner 25.000 elever i årskurs 6-9.Samtidigt är det slut med rekordåren. Sådana stora kullar vi haft återkommer inte inom överskådlig tid är budskapet.De flesta kommuner gör sig av med lärare för att det är lättare att ta bort något som inte syns för allmänhet och föräldrar.Om elevers brist på lärarstöd upprörde folk lika mycket som nedläggning av skolor skulle vi ha mängder av program o artiklar i media.Lärarstaben krymper succesivt trots att det är lärare som behövs för att stödja eleverna. Polititiska blockeringar gör det omöjligt att lägga ned en fastighet(skola) trots att alla borde inse att det är viktigare med lärare.Mette Fjelkner - ordförande i Lärarnas Riksförbund hoppas att politikerna skall ha skolans kvalité och elevernas lärande för ögonen när de börjar skära i budgeterna. Jag kan bara konstatera att här har Mario Melani och majoriteten i Barn o Skola i Lidköping sitt stöd. Jag gör så mycket varje dag att jag lätt skulle kunna uppdatera varje dag om tiden fanns,... Jag har blivit seriefigur...Nått den högsta utmärkelsen. Om jag återkommer vet jag dock inte...Det är tjejerna på Picnic som gjort en reklamserie.. Christer Thunborg är en förnämligt tecknare.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

IJWTS wow! Why can't I think of tihgns like that?

Margery - 23 april 2011 05:46

Ja du, Kjell, inte var det väl serier de skulle ägna sig åt!

Var det inte spöken de letar efter?

Jag kanske ska se ett vänster spöke i bilden?

Jörgen Larsson - 03 april 2009 00:00

Äntligen Kjell, nu börjar det likna nåt. En lugn och sansad ton, underbyggda argument och klargörande fakta är precis det vi behöver efter alla hätska politiska rundturer på sistone. Att bygga lärandet på antal lärare istället för antal skolor är självklart det rätta, speciellt om man kan motivera sina ståndpunkter som jag tycker majoriteten tyvärr misslyckades med i "Gösslundafallet" om jag får kalla det så.

Kan du som fortsättning på detta även lyckas med konsstycket att klargöra för (i vissa fall felinformerade) kritiker hur majoriteten ämnar hantera skolmatsfrågan så har du kommit en bra bit på väg mot fortsatt förstroende. Lycka till!

Ronny Carlsson - 02 april 2009 00:00