Bloggmeny

Mer stolpskott..

torsdag, 03 juli 2008 00:13, Politik

Innan valet för 2 år sedan var det många ungdomar som sa till mig att allt det du talar om har hänt när vi var små. Jaa,,att de borgerliga saknar förmåga och alltid har otur. Det har varit legio sedan Fälldin fram till Bildt och Nu Reinfeldt. Du kanske har rätt men det vill jag uppleva,jag tänker rösta på alliansen.Har du rätt så röstar jag på Sossarna i nästa val. Nu har man gjort konststycket att reta upp Internet generationen med FRA lagen.Jag hade inte förstått vidden förrän de senaste dagarna då massor med ungdomar frågat mej var jag tycker och hur sossarna röstat.I Lördags stod jag kl ett på natten och diskuterade FRA lagen med en stor grupp ungdomar som ett exempel. FRA måste bort efter nästa val. Jag har skrivit om att regeringen släppt iväg inflationen och fått svar att det är Riksbanken som sköter detta,,,givetvis är det inte så. Räntepolitik har visat sig vara ett dåligt sätt att bekämpa inflation. Finansdepartementet och Anders Borg har ansvaret,släpphänthet och skattesänkningar för rika samt den enligt ovan beskrivna oturen är orsaken.Oturen är de kraftigt höjda oljepriserna, det lastar jag inte borgarna för.Igår firade jag födelsedag. Det brukar alltid vara solsken den första Juli.Härligt att fira sol,sommar,semester som kom åtta dagar senare än planerat för min del.. Jag tog mej en tur med kameran ikväll. Bra ljus. Den här soffan satt jag och drack saft på för 50 år sedan,,ler..Piren Lidköping. För något år sedan hade vi ett längre strömavbrott p.g.a en mås orsakat kortslutning i ställverket vid hamnen. De finns kvar....


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Visst är det ett trubbigt instrument eftersom just inflationen har flera inbyggda komponenter. Både underliggande/indirekta inflation och direkt inflation är begrepp som används. Och hur nu de rika i Sverige skulle ha lyckats att köpa så mycket så just de påverakt detta har jag svårt att förstå. http://www.riksbank.se/upload/Dokument_riksbank/Kat_publicerat/Artiklar_PV/2008/hansson_johansson_palmqvist2008_2_sv2.pdf är intressant lösning förresten.

Micke - 07 juli 2008 00:00

Sedan så vill jag påpeka att jag röstade inte på något av alliansens partier i senaste valet men när man försker ta billiga poänger och komma med halvsanningar tycker jag bara är dåligt. Det spär på politikerföraktet. Var sakliga istället. Säger inte ni sossar att det inte blir något kvar av den där tusenlappen som alliansen lovat och nu säger sig ha genomfört. Hur kan det då ha spätt på inflationen t.ex.?

Micke - 07 juli 2008 00:00

Det jag vill ha fram är att det lilla regeringen har gjort för inflationen skulle riksbanken kunnat ha gjort något åt om de varit lite mer aktiva. Så det är egentligen riksbanken som brytt sig för mycket om folks hus och att de inte kommer kunna betala sina räntor på husen och att det finns risk för uppsägningar när räntan går upp istället för att se mer till att hålla inflationsmålet på2%(1-3%).

Micke - 07 juli 2008 00:00

http://www.google.se/search?q=riksbanken+bek%C3%A4mpa+inflationen&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

http://firstclass.runo.se/~georg/Infl,%20Defl,%20arbl.htm

Micke - 06 juli 2008 00:00

"Att inflationen är hög beror främst på att världsmarknadspriserna på energi och livsmedel ökat kraftigt. Men även ett allt högre inhemskt resursutnyttjande de senaste åren har bidragit till stigande inflation. Samtidigt är inflationsförväntningarna fortsatt höga", skriver banken."

Som jag sa är penningpolitiken ett trubbigt instrument att bekämpa inflation...
Citatet ovan från den sida Micke relaterade till visar på att det är regeringen som genom sin utbud och skattepolitik förvärrat situationen..

kjell hedvall - 06 juli 2008 00:00

Här har du var de hämtat sin politik från.

Läser i nationalekonominböckerna A-kursen:

...en ambitiös sysselsättningspolitik i högre utsträckning än en politik som endast syftar till låg inflation, kortsiktigt kan förbättra välfärden. Långsiktigt leder sådan sysselsättningspolitik emellertid endast till hög inflation som inte åtföljs av någon sysselsättningsvinst (Fregert & Jonung Makroekonomi s. 376).

Behöver man veta mer? Facit till Allianspolitiken.

Oven - 04 juli 2008 00:00

Jag tycker det blir bara mer och mer måsar och andra fåglar i Lidköpings stadskärna, framförallt över torget och runt omkring. Kanske dags att göra något åt det? Det är inte speciellt häslosamt när de flyger över uteserveringarna i flock.

Nils - 03 juli 2008 00:00