Bloggmeny

Mayors session

tisdag, 30 september 2008 17:28, Politik

På konferensen hade vi en särskilt möte för lokalpolitiker,kallad the Mayors session.Den enda politikern som skulle prata för de amerikanska politikerna var undertecknad .Det kommer nog inte så många tänkte jag.Det kom 40. Jag och Yvonne Träff som är miljöstrateg på kommunen hade fått en timma för att berätta vad vi gjort och hur vi jobbar i Lidköping. Att berätta om vad vi gjort när vi i stort sett började omställningen bort från olja i mitten av sjuttiotalet är inte så svårt.Att sedan Lidköping ligger särskilt långt fram är ju än mer stimulerande.Hur vi jobbar med attityd förändring och hur vi utbildar kommunens personal väckte stor uppmärksamhet.Överhuvudtaget att Sverige är bäst i världen på omställningen emot ett CO2 fritt samhälle. Mary Hamann-Roland är mayor i Apple Valley. En förstad till Minneapolis.Mary var dessutom ordförande i Minnesotas Kommunalförbund med 59 kommuner. En riktig fullträff att hon kom och lyssnade,deltog också aktivt och var engagerad. Yvonne Träff höll i den ena halvtimman med ett uppskattat inlägg. Som de flesta vet finns det mängder av svenskar i Minnesota.Känns som hemma att träffa alla. Blev inbjuden att tala mer och att besöka kommuner,hade säkert kunnat stanna en vecka till..ler


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

I USA igen!

Det köps väl inga fastigheter denna gången oxå?

Finns ju i o f s mycket till salu. Kanske finns det även skyskrapor? ;)

Jörgen Larsson - 30 september 2008 00:00