Bloggmeny

Lite av varje från Kina..

söndag, 26 augusti 2012 23:35, Politik

Oftast är folk kritiska till Kina. Vad arbetar jag med just nu avseende Chengdu ? Vi ansöker om pengar för samarbete från staten. Det avser skolutveckling mellan De La gardie och Xiancheng Highschool.Skolorna har dagliga kontakter och de elever som läser kinesiska får värdefulla kontakter.Detta skall utvecklas.Samma gäller en skola grundskolan.Samarbete kring export och företag skall ske mellan ITM-exportstiftelsen och Nordic City of living and learning.Campus Lidköping planerar att starta en grundläggande Kinautbildning.Volvo i Göteborg är med bl.a. Volvo har sitt säte i Chengdu med Geely-Volvo. I måndags träffade jag borgmästaren i Xindu och vi pratade om kulturutbyte...jag skall jobba med det nu.Sedan har de en stor industrial park med 30.000 anställda kring möbler..Skall försöka ihop Nässjö träcenter som sysslar med design..Något som kineserna vill ha samverkan kring..Skapar inga jobb i Lidköping men jobb till Sverige är alltid bra.

Det är populärt att gifta sig i Kina.Denna söndag var stadens gator fulla av brudpar som fotade i fina miljöer.

 

Ni ser IKEA flaggorna till vänster.Det byggs stora komplex runt Ikea.Chengdu är världens hetaste stad just nu.En byggboom utan dess like med en tillväxt som ingen uppnår.Hur detta skall sluta...Det går nog bra.Hela Kina sluter upp för att de tidigare fattigare regionerna skall tillväxt och bättre standard.Här finns Lidköping.Men det är som fattat.

 

Global Forum heter detta komplex.Den största byggnad jag någonsin sett uppförs nu i Chengdu.Gigantiskt.Vår arena i Lischöping,jaa,denna är minst 20 gånger större om det räcker...Skall bli intressant att besöka när det blir färdigt.

 

Traditionell Chinese opera..som innehåller en rad olika konstformer.Är ingen opera i vår mening..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Gratulerar till resan och modigheten att våga. Sakert är det en stor fordel för lidkopings medborgarfoe att kommunalradet får det utifranperspektiv som kan starka var stad och kommun och än mer värna om det "paradistillstånd" som här råder ärligt med S styrningens säkra och ödmjuka hand i jämförelse med andra hur vi lever med och i vårt lilla Lidkoping och med rekommendation bör lära oss att uppskatta, kommunalradets poltiska ytterstra ansvar till det sannolikt basta.

Lennart - 28 augusti 2012 15:57