Bloggmeny

Lima - Miraflores-Peru.

måndag, 09 januari 2012 02:08, Politik

Jag är åter i Lima-Peru och SydAmerikas västkust.Den som följt min blog genom åren vet att jag varit här tidigare.Man får sina favortiställen.Klimatet är helt fantastiskt för en svensk.Fin svensk sommarvärme när den är som bäst.Aldrig för varmt och Stilla Oceanens havsbris är super. Sedan har jag fått flera vänner här och huvudsyftet är faktiskt att jag skall vara med ett dop-Bautizo..Jag är Padrino-Gudfader eller fadder som vi säger i Sverige.Peruanerna är mycket trevliga och gästvänliga,särskilt högt i kurs står Skandinaver som är långa och ljusa   kan säkert förstå att jag är populär,hahaha.Även denna gång bor jag i stadsdelen Miraflores.fast nu väldigt nära stadsdelen Barranco.Jag har bara några minuters gångväg till den syn ni ser här.Anderna sluttar ner i havet och särskilt brant blir det här.Lima har 8.5 miljoner invänare och Mira är den del som är säkrast.

Jag kom hit före trettondagen därför hamnade jag i denna ceremoni med de tre vise männen.Katolska kyrkan är stark i Peru.Överhuvudtaget blir denna resa en väldigt religiös resa som kommer att ge mej god inblick i den katolska världen.Skall bli mycket intressant samt även familjetraditioner och kulturer.Att bli godkänd som padrino innebär hög status i familjen och krav från kyrkan.

Går man tillbaka här min blog har jag skrivit om John F Kennedy park i Miraflores tidigare. Finns även bild Kennedys herm.Orsaken till att John Kennedy var populär i Peru var ett omfattande hjälp och uppbyggnads program som Kennedy hade gentemot många länder i Sydamerika i början av sextiotalet.Hela parken som är till storlek två stadsträdgårdar i Lischöping kryllar av aktiviteter varav jag tog med mej en hem nämligen lekplatsen som Sparbanken förnämligt byggde upp i Stadsträdgården.Den finns i Kennedy också- De har plastgräs som underlag,mjukt för barnen om man faller.Som ni ser finns det även katter.Säkert ett femtiotal som lever och bor i parken.Utfordras av allmänheten.De är väldigt tama och trygga.

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*