Bloggmeny

Lidköping-USA 4

onsdag, 20 oktober 2010 18:21, Politik

Min åsikt om att halvera tiden för oppositionsrådet i Lidköping fick bra genomslag. En nödvändig debatt startade i en fråga som negligerats länge nog. Trots att kommunen betalade en konsult som ledare i en arbetsprocess så vägrade alliansen att se till fakta. Orsaken är givetvis att det är S som är i majoritet. Sakfrågan bryr man sig inte om. Jag envisas med att vidhålla min uppfattning att vi inte kan leva med en politisk organisation i Lidköping som är från 1967. 43 år har gått. (Fyrtiotre) Men de borgerliga i Lidköping tycker att det är bra som det är. Sanslöst oansvarigt. Då får man ta till släggan för att få vissa att vakna. Det kan också tilläggas att det var min privata uppfattning,partiet har aldrig ens behandlat frågan.(det trodde nybörjaren Annika Håkansson (m) på sin blog..ler..) Nu har vi behandlat frågan inom S - V och MP och vi har bestämt att oppositionsrådet skall vara kvar på heltid. Vi kommer inte att ge mer pengar till partiernas gruppledare eftersom det då skulle behövas en omändring av hela arvoderingssystemet. Totalt sett har kommunen låga arvoden och skall det vara nån mening med att ge en summa till en gruppledare kommer vi snabbt upp till nivåer som gör att vi måste höja arvoden till de som har mer ansvarsfulla uppdrag. Som exempel har ordföranden i Räddningsnämnden som ansvarar för Brandkår och räddningstjänst i fyra kommuner drygt 1000 kr i månaden i arvode. Däremot kommer vi att föreslå en summa att användas i arvode för de nya utskott som skall tillsättas samt att ersätta den person som kommer att avlasta Kommunstyrelsens ordförande i framtiden. Har tidigare skrivit om Stockholm Inn I Rockford, Illinios. Nu kom jag dit tillammans med bl.a Sveriges ambassadör i Washington Jonas Hafström. Det är en restaurang modell större som serverar 2000 gäster per dag. Den stora skillnaden mellan amerikaner och svenskar är att "alla" äter på restaurang. Redan tidigt på morgonen vallfärdar man till restaurangerna för att äta frukost. Givetvis är Swedish pancakes den mest populära rätten på Stockholm Inn. Interiören är som ett svenskt museum. Här bevaras allt svenskt.Det är Sverige som är affärsidén och den är framgångsrik. Ambassadör Hafström med en stolt general manager för Stockholm Inn. Man tillverkar 200.000 pannkakor varje år på denna restaurang. Från min horisont hur en svensk pannkaka skall smaka med en klick vispgrädde och jordgubbsylt så skulle "min" restaurang i Chicagoområdet lätt kunna göra 400.000.De serverade denna mjöldegklump med lingonsylt enbart.Alla anställda nästan 100 anställda var Mexare. På min fråga varför alla var från Mexico var svaret att det är de enda som accepterar en låg lön. Svensk mat skulle kunna bli en stor exportprodukt om någon var intresserad.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Min åsikt har inget med att marginalisera oppositionen.Jag ser vad jag ser och kan konstatera att det är inte mer jobb än 50 %.
Vilken arbetsgivare betalar för heltid när det inte finns jobb mer än halvtid.I kommunens fall är det otroligt bra betalt.
Givetvis kan de flesta förstå att det är hål i huvet att de som leder och har ansvaret för kommunen har samma resurs som de som av demokratiska skäl inte har nån annan uppgift än att få bort de som har ansvaret.

Kjell Hedvall - 03 november 2010 00:00

Hej
Med all respekt, kan inte detta med halvt indraget oppositionsråd uppfattas som att du vill ytterligare marginalisera oppositionen inom kommunen? Finns det inte en liten objektiv poäng med detta i syfte att stärka oppositionen i rent demokratisyfte? Detta kan ju uppfattas att du personligen börjar sitta på lite höga hästar, speciellt som ditt parti inte var med på detta som jag förstått det hela? Det kan ju slå tillbaka på dig nästa val, eller vad tror du?

PM - 31 oktober 2010 00:00

Skoj att få nyheter från Lidköping OCH intressanta reseberättelser. Tror att en i familjen är intresserad att söka till bygget i USA.
Det verkar vara en hätsk debatt, personinriktad dessutom, i den gamla hemstaden.
Det stjäl fokus från viktigare saker.

kjell - 26 oktober 2010 00:00