Bloggmeny

Lidköping - USA 2.

fredag, 15 oktober 2010 10:34, Politik

Alliansen i Lidköping är helt strategibefriade,och bevisen fortsätter även efter valet. Först ägnar man all kraft åt att "idiotförklara" mig. Efter valet säger nya oppositionsrådet Bertil Jonsson 62 år (m) att jag var tvungen att ställa upp,vi kan inte ha en grön oerfaren politiker emot Kjell Hedvall. Jaha,,,Varför inte detta då.. Det hade väl varit utmärkt att matcha in en ny yngre framtidsperson nu. Jag har min framtid bakom mig och denne yngre alliansperson hade kunnat skaffa sig erfarenhet och kunskap hur det fungerar inom det kommunala tills nästa val. Då hade alliansen kunnat haft en chans. Dessutom är jag ju enligt moderaterna och Bertil Jonsson i synnerhet en nolla.Så då så...Vart är logiken samt trovärdigheten. Men det är klart att jag är nöjd. Nu kan jag luta mig tillbaka med vetskap att vi redan vunnit nästa val också. Känns skönt. Vi inom S i Lidköping kan tappa 1000 röster i nästa val utan att tappa något mandat. Partiet kan knappast tappa ytterligare i nästa val på riksplanet med en förnyad Socialdemokrati. Så med valvind i ryggen kan vi vara långsiktiga i vår lokala politik och skapa många bra saker vilket ger stöd. 2006 startade vi upp de internationella bioenergidagarna i Lidköping. Detta eftersom Västsverige är världsledande inom denna bransch. Intresset från Amerika var stort och därför beslöts att dessa dagar skulle alternera mellan någon stat i USA samt i Lidköping. 2008 var vi i Minnesota USA -Förra året i Lidköping/Trollhättan och nu i Rockford,Illinios. Nästa år blir det Lidköping igen. I delstaten Illinios med den stora staden Chicago som dominerande har man satsat på kärnkraft samt den kol som finns i södra Illinios. Bioenergi finns knappt med det politiska intresset är stort och skall man börja så är siffran O en bra utgångspunkt. Den potentiella marknaden är stor. Rockford vill därför fortsätta samarbetet med oss kring alternativ energi. En rad olika föreläsare höll seminarier på Rockfords Coronado Theater. Ett legendariskt ställe och en skatt för hela USA faktiskt. Skall återkomma om denna byggnad. Det mest spännande föredraget jag hört på tio år höll professor Jun Yoshitani. Hur man använder alger i det kommunala reningsverket för att framställa biodiesel. Denna biodiesel kan bli framtidens flygbränsle. Mycket intressant.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Som jag ser det har kjell många år kvar som politiker (om han själv vill) han är ju rena ungdomen:D

goran. kjork. Swipnet@. se - 16 oktober 2010 00:00

Vem blir Din efterträdare efter nästa val ?

A Johansson - 15 oktober 2010 00:00

Läses bloggens innehåll framgår det med all tydlighet att vi kan förvänta oss att det etablerade kommunalrådet finns kvar så länge han känner sig själv motiverad. Han är just nu är värd sin vikt i guld för medborgarna och 42% lokalt kommunalt jämfört med det nationella 30% veriferar den socilademokratiska poppulismens effekter av att företräda den kraft som finns bland mångfaldens, "småfolkens" intresse. Dessutom har kommunalrådet förväntningsar och förhoppning att oppositionen nu tar nya krafttag för att lyckas bättre till nästa val. Kan man var generösare? Då när M-ledaren är 66. C-ledaren har 5 P-år på nacken. KDS har sin egen tro och F.P-ledaren hoppas på riksdaguppdrag. Lycka till Kjell Hedvall med medarbetare.
Hälsning lennart.a.

lennart aöbertsson - 15 oktober 2010 00:00